Mentsük meg a Földet, csináljunk egy órára sötétet!

NR - Fotó: NASA/Corbis • 2017. március 25., szombat •
Március 25-én ismét Föld Órája...
Mentsük meg a Földet, csináljunk egy órára sötétet!

A Föld Órája 2007-ben indult kis helyi kezdeményezésként, Ausztráliában. Egy évvel később már világméretű akció lett belőle, ami több mint egymilliárd önkéntest mozgósított. Azóta egyre többen csatlakoznak a 60 perces elsötétítéshez minden év utolsó márciusi szombatján.

Fotó: WWF Indonézia/Jimmy Bond

A WWF kezdeményezése igyekszik felhívni az emberiség figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A környezettudatossághoz pedig néha annyi is elég, ha áramtalanítjuk az éppen felesleges elektromos eszközeinket vagy lekapcsoljuk a villanyt.

Fotó: Panda Sweden

2017 pedig annyiban lesz más, hogy aki regisztrál, az esküt is tesz. A komoly vállalás pedig egy fenntartható életmód megalapozója:

Föld Órája Eskü

"Én, a Föld lakója, fogadom, hogy mostantól még inkább figyelek a környezetemre. A természet erőforrásaival okosan gazdálkodom, a pazarlást kerülöm. Az energiatakarékosságra mindennap odafigyelek. A tudatosságot a vásárlásaim során is komolyan veszem. Az otthonomban, a munkahelyemen és mindenütt, ahol megfordulok, figyelek arra, hogy a tudatos fogyasztás határozza meg lépéseimet, és a környezetemet is erre ösztönzöm."

"Március 25-én este 20:30-kor lekapcsolom a felesleges fényeket és csatlakozom a Föld Órája közösségéhez. Ezzel kijelentem, hogy a jövőben a Föld kincseire vigyázok, fenntarthatóan élek, és ezzel saját jövőmet is védem. Hiszek benne, hogy együtt lehetséges! "- forrás földórája.hu

Fotó: EPA/Christian Escbar Mora

Magyarország 2008 óta vesz részt az Föld Órája kezdeményezésben, amihez 162 ország több mint 7000 városa csatlakozott. 2014-ben már 2,3 milliárd ember kapcsolta le a villanyt, ami a Föld lakosságának nagyjából harmada. 2017. március 25-én, 20:30-tól bárki csatlakozhat az eseményhez, csak le kell kapcsolni a villanyt!

 

közösség

további frisss

lap tetejére