Mentolos váppsuvápp, félrenyalt frizurák és napszemcsik

frisss.hu Fotók: kaposma.hu, roxinhaz.hu • 2015. augusztus 02., vasárnap •
A Hotel Mentholig tartó úton kiakadt a szívfrekvencia.
Mentolos váppsuvápp, félrenyalt frizurák és napszemcsik

A teltház jelezte legjobban, mekkora igény is van egy kis retró nosztalgiázásra a Kőszegi Várszínházban, ahol fiatalok és az idősek egyaránt láb dobogtatva merültek alá a mentolos utazásba. A kaposvári Roxinház Hotel Mentholja a 70-es évekig repítette vissza közönséget, egészen a legnagyobb magyar slágerekig.

Fenyő Miklós és Novai Gábor neve összefonódott a Hungária együttes kultuszával, annak stiláris jegyeivel, a magyar, nagybetűs rock and roll-al. A történt szerint elég egy napszemüveg, és máris megnyílik az út a Hotel Metholig, ahol „semmi sem egyhangú, semmi sem unalmas, csupa szín minden.”A pörgős szoknyák, pöttyös fürdőruhák és színes zakók mámorában mindenkinek van lehetősége arra, hogy elfelejtse a gondokat.

Az út során bebizonyosodott, hogy két percenként van ok arra, hogy induljon a twist parti. A Hotel Menthol a rock and roll korszak immár elveszett világa, ahová visszavágynak a szereplők. Vissza akarnak menni a lázadás, az önfeledség, a humor, a polgárpukkasztásból túlflitterezett és színezett ruhák birodalmába. A közönség szombat esti reakcióját tekintve, ez sikerült.

 

közösség

további frisss

lap tetejére