Megyekórus kíséri az Eddát a karácsonyi koncerten

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 24., csütörtök •
Az Aréna Saváriában december 16-án megrendezendő karácsonyi ünnepi koncertet rocktörténeti időutazásnak szánja a legendás zenekar.
Megyekórus kíséri az Eddát a karácsonyi koncerten

Már 1974-ben elkezdtem a rockzenét művelni, aztán 1978-79-ben váltunk igazi bakancsos rockzenekarrá, miközben Szombathely, köszönhetően a szintén legendás Lord Zenekarnak is – valóságos ,,rockhellyé” változott – fogalmazott Pataky Attila, az Edda Művek frontembere a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol azt is megtudtuk, hogy december 16-án, péntek este érdemes felkötni a nacit, mert az Edda nem siet sehová. 

Immár 42 éve komoly szimbiózisban létezünk a sajtóval és az adott koncertnek helyet biztosító ,,objektum bitorlókkal”, valamint a koncertszervezőkkel is. Szerintünk nem kell más a jó hangulathoz, a fantasztikus bulihoz, mint egy kiváló helyszín és az Edda Művek – kezdte a szombathelyi ünnepi koncertet beharangozó sajtótájékoztatóját Pataky Attila, aki mellett ezúttal a zenekar két másik legendája, Gömöri Zsolt és Kicska László is helyet foglalt. 
 
A szenvedély a legfontosabb, enélkül a színpad ledob a hátáról. Mi pedig a szenvedélyt az utolsó rezdülésig sem engedjük el. Én bármit verssé formálok, átviszem a Zsoltihoz és már kész is a slágergyanús dal. Szombathelyen a legszebb Edda-dalokat énekeljük el, igazi rockzenei időutazásban részesítjük azt, aki ellátogat a koncertünkre – tette hozzá Pataky Attila. 

Gömöri Zsolttól pedig az tudtuk meg, hogy egy korábbi veszprémi koncert sikerét alapul véve, 300 fős Vas megyei kórus áll majd az Edda Művek mögé.  


Az asszonyokból, gyermekekből álló kórus 2-3 dalt és várhatóan az elköszönő éneket adja elő közösen velünk. Együtt énekeljük majd az ,,Akitől minden szép” és a ,,Fohász” című szerzeményünket is. Egyébként a karácsonyi hangulat fokozása érdekében döntöttünk úgy, hogy a vasi embereknek is átadjuk ezt a hangulatot, a színpad mögötti felső lelátónk, kezükben gyertyával – tájékoztatott Gömöri Zsolt, aki szerint az Edda jelenlegi rajongótábora szerteágazó életkorban és nemben is.  

Megtudtuk, hogy a 15 alapsláger és az utolsó, a harminckettedik (!!!) lemez dalai kötelező lesz a szombathelyi koncerten is, de az is elképzelhető, hogy az MLSZ Pest megyei Labdarúgó Szövetségének felkérésére, a nyári labdarúgó Európa-bajnokság által ihletett, közelmúltban írt induló is felcsendül. 

Kicska László szerint minden időszak egyformán fontos a zenekar életében. 
Minden korszakban magyar zenetörténeti jelentőségű dalokat jegyez az Edda. Annak ellenére mondom ezt, hogy akik általában az első sorokban állnak, sokszor azt sem tudják, milyen dalt éneklünk és mióta játsszuk, de türelmesek és tisztelettel megvárják a saját kedvencüket – fogalmazott Kicska, aki szerint teljesen más bulik vannak az ország keleti és nyugati részén, de Szombathelyre mindig örömmel jönnek, mert itt állandóan jók a bulik. 

A sajtótájékoztatón az ,,Edda Művek, mi vagyunk a rock” című kötetről is szó esett. Érdekesség, hogy a rockkönyvben Pataki Attila mellett a 4 zenésztárs is megírta, hogyan élte meg az elmúlt évtizedeket. 
25 évig folyamatosan játszani az jó, de folyamatosan hallani a tapsot, az még jobb – tudtuk meg a zenekartól, melynek tagjai a próbateremig, a próbákig 5 különböző pali, aztán a színpadra átalakulnak és Edda Művekké formálódnak. 

Nagyon mélységesen ismerjük egymást, és, aki látszik, az játszik, az Edda pedig a zenéről szól. Belőlünk a kiváló teljesítmény, az állandóan magas szintű produktum marad meg – nyomatékosította a sajtótájékoztató végén az immár 65 esztendős Pataky Attila, aki minden szombathelyi Edda-rajongónak azt kívánta, hogy a buli előtt 45-nek, a buli alatt 25-nek, a buli után pedig 80 évesnek érezze magát.

Az ünnepi koncert előzenekara a Pataky Művek lesz, ők 19 órakor kezdenek zenélni, aztán jön az Edda Művek és a 300 fős Vas megyei kórus fellépése előreláthatóan 20 órakor. A zenekar mindenkit szeretettel vár az Aréna Savariában, december 16-án. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére