Megújult étlappal, megszokott minőséggel vár a Daniel&Frere Sushi, Grill & Champagne

[x] fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 25., csütörtök •
Az étterem eleganciája egyedi, ételkülönlegességei kuriózumnak számítanak Szombathelyen.
Megújult étlappal, megszokott minőséggel vár a Daniel&Frere Sushi, Grill & Champagne

A Daniel & Frere Sushi, Grill & Champagne ma már fogalom a szombathelyiek körben, egyre többen választják a minőségi ételeket és champagne-okat, a japán ízvilágot és a francia konyha kulináris jellegzetességeit. Most az arculattal együtt az étlap is megújult.

Elindult a Sakura-ünnep sorozat, a japán hagyományokra alapozva, a japán konyha specialitásaival, ételeivel, italaival, desszertjeivel. De, ha valakit inkább az európai gasztronómia foglalkoztat, annak a tematikus estek valók. Ennek hangulata, fogásai mindig összecsengnek az adott témával. Eddig Valentin napra, nőnapra és anyák napjára is készültek, de nagy sikere volt az argentin estnek, ahol igazi fine dining ételek kerültek bemutatásra. Az estek hangulatát tovább alapozta Kiss Márton, Peltzer Géza, Polgár Tibor és Bujtás Ervin.

Ha valaki még csak most ismerkedik a francia és a japán konyhával kipróbálhatja a menüt is, hétköznapokon, déltől kettőig. Bővebb információ az étterem Facebook-oldalán.

A megújult étlap néhány jellegzetes fogása:

 

Tonhal tataki

Vörös tonhalból, savanyított zöldségekkel, japán sziksófűvel, különleges szósszal. A vörös tonhal állandó szereplője az étlapnak, ami nemcsak a színében, de ízében is páratlan. Pici pácolás és hűtés után hirtelen sütik, szinte csak kérgeztetik a külsejét, belül pedig nyers marad. Mellé rizsecetben marinált cukkini, hagyma, répa kerül. Sós-citromos ízű ponzu szósz adja meg aztán a tonhal egyediségét.

Rák tempura

A rák ropogós bundát kap, ebben van kisütve. Liszt, tejtermék és cukormentes ételek ezek, sőt egyikben sincsenek tartósítószerek, színezékek és ízfokozók.  Édeskés szósszal tálalják.

Japán edamame

Az edamame egy különleges japán szójabab fajta, amit gőz fölött párolnak, sóval és citrommal ízesítenek csupán. Meghozza az étvágyat, úgy kell enni, mint a hüvelyes cukorborsót. Ízében kicsit semleges, azonban a sótól és a citromtól nagyon ízletes lesz. A japánok előételként és snackként fogyasztják.

Dim-Sum

Gőz fölött párolt rákkal és zöldségekkel töltött rizstészta édes, chili szósszal. Előételként tálalják.

Sashimi mix

A halnak a legjava, a vöröslazac legszebb része, ebből vágnak szeleteket, majd gyömbért, ponzu szószt adnak hozzá. Nem fűszerekkel ízesítenek, csak a szósszal.

Coquelet

Szabadtartású francia minicsirke, sárgarépa textúrákkal, cukkinivel. A sárgarépát és lilarépát gyömbérrel, naranccsal ízesítik. A minicsirke húsa sokkal puhább, zsengébb, mint a hagyományos csirkéé. A csirkefalatokba parajt tekernek. A hagymát díszítőelemként is használják, picit megpárolják, szirmaira szedik, és abban tálalják fel a szószt, harmóniában a csirkével, répákkal, petrezselyemropogóssal.

Dragon Roll

Rák tempura roll az alapja, amibe avokádó és uborka kerül. A sárkány formáját a külső avokádó burkolat adja, hasonlít a sárkány pikkelyeire.

Monaco tempura roll

Ez egy langyos sushi nem hideg, mint a sushik többsége. Kicsit megsütik, kívül langyos, belül hideg. Egészében tempurált lazacos rolád, avokádóval, uborkával, teriyaki szósszal.

Bento box speciál

Többféle japán különlegességgel, így ha valaki több ételt is szeretne megkóstolni, ez ajánlható neki. Bento box California, Bento box Philadelphia és Bento box Business közül is választhat a vendég.

California Szivárványos roll

Azért szivárványos, mert kívülről három színű (vöröstonhal, farkas sügér, vörös lazac) hal jelenik meg a rollon.

Kókusztejben puhult, édes pralinés sushi rolád

Itt a kókusztejben puhult sushirizs roládot belga csokoládéval, banánfalatkákkal töltve tálalják, rá eper kerül, mellé pedig csokoládészósz. Fontos, hogy ezek is glutén-, cukor- és mikro-mentes édességek.

Házi limonádé

Szezonális házi limonádé, friss gyümölcsökkel.

 

Elérhetőségek:

Savaria Plaza, Szombathely, első emelet

Daniel & Frere Sushi Grill Champagne

Telefon: (30) 943 6799

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére