Mégsem lesz internetadó?!

SzR • 2014. október 31., péntek •
Néhány perccel 8 óra után az alábbi mondat jelent meg Orbán Viktor facebook oldalán: ,,Internetadó helyett nemzeti konzultáció indul január közepén."
Mégsem lesz internetadó?!

Nem lehet bevezetni az internetadót ebben a formában – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elhangzott pénteki interjújában.

Az adótörvényt szerinte módosítani kell, az ünnepek után, január közepén pedig egy nemzeti konzultációt is el kell indítani az internetről, annak a szabályozásáról és a pénzügyi kérdéseiről.  

A netadóval kapcsolatban hozzátette, a távközlés áthúzódik az internetre, ezért egy adótechnikai módosítást javasoltak, hogy az adórendszer kövesse az élet természetes mozgását. Szerinte a netadónak semmi köze nem lett volna a vásárlókhoz, a szolgáltatóknak kellett volna fizetni, de ez ellen már nála is tiltakoztak.

De az internetadóval kapcsolatban olyan félelmeket előhívó képzet jött létre, ami kezelhetetlenné tette a tervezett teherről szóló beszédet – mondta. Olyan szokott lenni, az emberek megkérdőjelezik egy adó bevezetését, és ez a vita most félrecsúszott, ilyen körülmények között szerinte a netadót egész egyszerűen nem lehet bevezetni.

"Ebben a formában semmit sem szabad bevezetni" – mondta Orbán, aki szerint az emberek ezt nem tartják ésszerűnek, márpedig a kormány az emberekkel együtt kormányozna.

közösség

további frisss

lap tetejére