Megnyugodhatunk, visszatér a kánikula a karneválra

frisss.hu • 2015. augusztus 24., hétfő •
Szerdától számíthatunk 30 fok fölötti nappali csúcshőmérsékletekre.
Megnyugodhatunk, visszatér a kánikula a karneválra

Augusztus és egyben a nyár utolsó hete elhozza nekünk ismét az igazi kánikulát. Hét közepétől ismét harminc fok feletti csúcshőmérsékletekre számíthatunk – mondta el a frisss.hu-nak Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője.

A mai napos, kellemesen meleg időjárást holnap délelőtt átmenetileg borongósabb váltja fel, még pár csepp eső sem kizárt. Délutántól azonban felszakadozik a felhőzet, és ismét kisüt a nap.

Szerdától vasárnapig egy nagy kiterjedésű, észak-kelet felé mozgó anticiklon hatására száraz, meleg idő várható, 33, 34 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel. Éjszaka felfrissül az idő, 16, 17 fokig hűl le a levegő, de nem lesz annyira hideg, mint a hét elején, amikor 10 fokos minimum értékeket is regisztrálhattak a mérőállomások.

A 16. Savaria Történelmi Karnevál megrendezésében tehát teljes mellszélességgel részt vesz az időjárás, nem veszélyeztet majd egy programot sem.

Lehűlés csak szeptember 1-jét követően várható, amikor eléri térségünket egy most még Európa nyugati felében található ciklon. Érkezésekor a hidegfronttal csapadékra, valamint hűvösebb időre számíthatunk.

közösség

további frisss

lap tetejére