Megnéztük, hogy tréningeznek a szombathelyi Dr. Bohócok

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 26., szombat •
Bár ők tanultak és gyakoroltak, mi nem nagyon bírtuk nevetés nélkül.
Megnéztük, hogy tréningeznek a szombathelyi Dr. Bohócok

Péntek késő délután tréningeztek a szombathelyi Dr. Bohóc Mosolyszolgálat bohóctanoncai vezetőjük, Vass Szilárd, profi bohócdoki segítségével. Látszott, hogy nem először csinálják, az is, hogy bizony ez nagy kreativitást igényel, néha olyan szituációkba bonyolódtak, hogy mi, a közönség szakadtunk a nevetéstől.

A szombathelyi színészek és bábszínészek alkotják a csapatot: Balogh János, Fekete Linda, Szabó Róbert Endre, Sodró Eliza, Matusek Attila, Jámbor Nándor, Takács Dániel és Lehőcz Zsuzsanna.

„Most eljutottunk végre egy olyan szakaszba, ahol a Dr. Bohóc jelöltek már értik, mi a folyamat, csak még nem mindig érzik. Innentől kezdve rengeteg gyakorlásra és ismétlésre van szükség, de tudják, mik azok a szituációk és helyzetek, amik felmerülhetnek a kórházban. Persze hozzá kell tennem, hogy ezek egy része bizony az improvizációra épül” – mesélte Szilárd.

Megtudtuk, hogy ez nem egészen próba, inkább kurzus vagy workshop, ahol megismerik egymást és megtanulják, hogy reagál a partner az adott szituációban. Ezt a készséget fejleszteni lehet csupán, bepróbálni nem. Először bemelegítettek, majd olyan szituációkban kellett helyt állniuk, amikbe egy bohóc kerülhet. Ezek az irányított játékok  egyszemélyesek, kétszemélyesek, csoportosak is lehetnek.

„Szerencsére feloldották a Markusovszky Kórházban a látogatási tilalmat, így lassan már vizitelhetünk. Az első alkalom így április 4-én lesz. De bízom benne, hogy csak néhány alkalom lesz az, mikor egyedül megyek, nemsokára  csatlakoznak hozzám a szombathelyi Dr. Bohócok” – tette hozzá Szilárd. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére