Megnéztük az új Jack Reachert

Tóth Eszter • 2016. október 23., vasárnap •
Tom Cruise ismét bevállalta a szuperkatona szerepét a Jack Reacher: Nincs visszaútban.
Megnéztük az új Jack Reachert

2012-ben a kritikusokat is meglepte, hogy mennyire szórakoztató lett a Lee Child-regénysorozat alapján készült, az érzéketlen szuperkatona karakterén alapuló akciófilm. Négy év elteltével Tom Cruiset most ismét ebben a szerepben láthatjuk a mozivásznon, és bár nem teljesen új számunkra a karakter és a sztori is sablonosnak hathat, mégis jól szórakozunk a cseles megoldásokon és a jól összerakott akciójeleneteken.

A történet fő mozgatórugója egy kibontakozó szerelmi szál, ugyanis Jack egy olyan nő miatt keveredik kalamajkába, akit még életében nem látott, viszont telefonon annál többet beszéltek. Amikor pedig végre megtörténhetne a személyes találkozó, kiderül, hogy Turner őrnagyot (Cobie Smulders) hazaárulásért letartóztatták. Jacknek persze bűzlik a dolog, és úgy dönt, kideríti mi az igazság, és ha szükséges, tisztázza a nőt. Mindeközben az ex-katonának egy magánéleti konfliktussal is szembe kell néznie, mivel valószínű, hogy van egy lánya, akiről tizenöt évig nem is tudott. Ezt az információt a Jack után kutató bérgyilkos (Patrick Heusinger) is megszerzi, így a főhősünknek egy szőke tinilány (Danika Yarosh) védelmezése is a nyakába szakad.

A rendezést Christopher McQuarrietől Edward Zwick vette át, - aki az Utolsó szamurájon dolgozott együtt Cruise-zal - ezért a stílus egy kicsit kevésbé újszerűnek hathat, mint az első rész esetében. Az akciójelenetekre nem panaszkodhatunk, ez nagyban köszönhető a remek operatőri munkának és természetesen a szereplőknek is. Tény, hogy a filmet Tom Cruise játéka viszi el a hátán, de az Így jártam anyátokkal Robinja is remekül hozza a mindenféle nőiességet teljesen nélkülöző verekedőgépet. Üde színfolt volt a személyes szál bevonása a történetbe, mivel megtudtuk, hogy a szuperkatonának gyengeségei is vannak. Többek között az, hogy nem tudja, hogyan beszéljen vagy viselkedjen egy tinilány jelenlétében. Az ehhez kapcsolódó humoros beszólások kimondottan jót tesznek a filmnek, megszakítják a fegyelmezett katonai rend szerint viselkedő, verekedő, beszélő főhősök merevségét, így egy kicsit közelebb hozzák őket a nézőkhöz.

A film minden Tom Cruise rajongónak és akciófilm fannak erősen ajánlott, aki egy kicsit bonyolultabb sztorira vagy romantikus évődésre vágyik a mozivásznon, az csalódhat.

Ezekben az időpontokban vetíti az Agora Savaria mozi a Jack Reacher: Nincs visszaút című filmet.

közösség

további frisss

lap tetejére