Megemlékezések Szombathely bombázásának 70. évfordulóján

vkriszti-HCs • 2015. március 02., hétfő •
Szombathely bombázásának 70. évfordulójára közösen emlékezik Szombathely önkormányzata és a Szombathelyi Egyházmegye, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szent Erzsébet Plébánia. A programról ma délután tartott sajtótájékoztatót a Városházán dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Császár István püspöki helynök.
Megemlékezések Szombathely bombázásának 70. évfordulóján

Szombathelyen március 4-én, szerdán 11 óra 46 perckor három helyszínen – a Fő téren, a Szent Márton utcában és a Berzsenyi téren – megszólalnak a légvédelmi szirénák, megkondulnak templomok a harangjai. 

2015. március 4-én 12 órára az egyetemi központ Berzsenyi téri épületéhez várják a megemlékezőket, ahol az emléktáblánál dr. Schöpflin György történész, politológus, egyetemi tanár, európai parlamenti képviselő mond emlékbeszédet, majd az emlékezők elsétálnak a Ferences Templomhoz. A megemlékezés az Assisi Szent Ferenc Kollégium falán elhelyezett domborműnél folytatódik, ahol ökumenikus szertartás lesz. 

14 órakor a bombázás áldozatainak jeltelen tömegsírjánál, a Jáki úti temető  F3-F4 parcellájánál az áldozatok emléktábláját avatja fel dr. Puskás Tivadar polgármester. 

17 órakor a Székesegyházban dr. Veres András megyéspüspök celebrálja az emlékező szentmisét. A szentmisét követően kerül sor „A Szombathelyi Székesegyház bombázása és újjáépítése” című könyv bemutatására, valamint az oratóriumban a bombázás emlékhelyének megáldására és megnyitására.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére