Megalakult a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 03., hétfő •
A cél továbbra is az NB1.
Megalakult a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Mai sajtótájékoztatón jelentette be Pődör Zoltán ügyvezető elnök, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a Student Comfort KUK- ból alakult át, ahová az elmúlt időszakban beolvadtak a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola valamint a Haladás VSE kézilabdázói. Így ezen nagymértékű összefogásból jött létre a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A jövőben tehát egy klubba összepontosítva indul el a Szombathelyi Kézilabda jövője. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig egy szakmailag felépített rendszerben, meghatározott szakmai program szerint készüljenek a játékosok.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a Magyar Kézilabda Szövetséggel kötött megállapodása alapján együttműködve a Nemzeti Kézilabda Akadémiával egy régiós központot kíván létrehozni az utánpótlás terén. Ezen belül az országos példát megelőzve el kívánnak indítani Szombathelyen egy óvodai programot, valamint ki szeretnénk bővíteni az általános iskolai együttműködésüket is. Az utánpótlás nevelésen kívül a felnőtt női csapat versenyeztetése is a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia feladatkörébe fog tartozni. A besorolás szerinti indulási joga a klubunknak NB/II viszont ha lehetőség adódik szeretnék minél előbb feljebb jutni és a cél továbbra is az NB/I.

Folyamatban van egy kézilabda csarnok építésének előkészítése is mely nagy összefogással a Magyar Kézilabda Szövetség és Szombathely Megyei Jogú Város is támogat. Ezzel megvalósulhatna a szombathelyi női kézilabdának egy régóta dédelgetett álma. Sok szép feladata van tehát az újonnan felálló vezetőségnek a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának mely mögött állnak a sportolók, szülők és a szurkolók is.

Az új vezetőség:

Pődör Zoltán ügyvezető elnök
Takács Balázs (vezetőségi tag)
Horváth Balázs (vezetőségi tag)
Szakács Marcell (vezetőségitag)
Kozma Norbert (vezetőségi tag)
Horváth Roland (vezetőségi tag)
Németh Tibor (vezetőségi tag)
Debreczeni György (vezetőségi tag)
Gódor Mihály (vezetőségi tag)
Józsa Krisztián (vezetőségi tag)

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére