Matajsz Márk: kiváló az utánpótlás-nevelés hazánkban

SzR - Fotó: Tóth Arnold • 2017. július 24., hétfő •
Az OB I-es AVUS vezetőedzője szerint ma már a legtöbb csapat kiválóan használja ki az emberelőnyös helyzeteket.
Matajsz Márk: kiváló az utánpótlás-nevelés hazánkban

A Fedett Uszodában beszélgettünk a vezetőedzővel. 

Ön szerint jót tett az elmúlt 2 hét a magyar, illetve ahelyi vízilabdának?
Mindenképp, szt gondolom, hogy a múlt heti Ifjúsági Vízilabda Karnevál és a mostani U20-as nemzetközi torna is jót tett Szombathelynek, jót tett a sportág szerelmeseinek és talán a csapatom tagjainak és nekem is. Az AVUS felnőtt keretének tagjai közül többen végignézték a mérkőzéseket, de olyanok is voltak, akik a szervezésben, lebonyolításban segédkeztek. 

Milyen mérkőzéseket láthatott, aki kijött a Tófürdőre?
Nagyon jó ritmusú meccseket élvezhetett, aki 3 napon át kilátogatott. Arról komolyan meggyőződtem, hogy szinte valamennyi csapat kiválóan alkalmazza, jól használja ki az emberelőnyös helyzeteket, több új és látványos dolgot is láttam ezzel kapcsolatban. A horvát és a magyar csapat nagyon dinamikusan játszott, ők voltak a legjobbak.

Az utánpótlás mellett a felnőtt vízilabda is az érdeklődés középpontjába került ezekben a napokban…
Ez talán már természetes, a vébét is nyomon követem, szerintem mind a férfi-, mind a női válogatott nagyon jó pozícióba került a csoportgyőzelemmel. Bízom a jó és eredményes folytatásban. Úgy érzem a legjobb 4 közé bekerül mindkét válogatott, ott pedig bármi lehet, ha odateszik magukat a fiúk és a lányok is, akkor akár a döntő is összejöhet.

Ma is ékes bizonyítékát láthattuk, hogy hazánkban kiváló a tehetséggondozás, illetve az utánpótlás-nevelés. 
Tavaly Manhercz és Zalánki még itt játszott a szombathelyi U20-as tornán, ma pedig már a felnőtt VB-csapatban dobják a gólokat, ez is jelzi, hogy kiváló az utánpótlás-nevelés Magyarországon.

És nemcsak a magyar U20-as és a felnőtt válogatott tart ott, hogy szinte mindeni velük foglalkozik, az AVUS is megkezdi a felkészülést a bajnoki szezonra. A csapat tehát nem végleges, a keret még fomálódik.   
 

közösség

további frisss

lap tetejére