Másként látják a világot, de szeretnének teljes életet élni

SzR-TA • 2015. október 17., szombat •
A Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete száztíz éve alakult meg. A jubileumi rendezvényt a Fehér Bot Világnapi Ünnepség részeként, a Megyeháza dísztermében tartották.
Másként látják a világot, de szeretnének teljes életet élni

Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar polgármester, Balázsy Péter, a megyei közgyűlés főjegyzője és Nagy Sándor, a Vakok és Gyengénlátók Országos Egyesülete elnökének jelenlétében, a Himnusz eléneklése után Csider Sándor költő szavalt verset, majd Marsi Imréné irodavezető köszöntötte a megjelenteket.

A száztíz esztendő alatt eleget dolgozott ez az egyesület, és most megérdemeljük ezt a szép ünnepi műsort – tette hozzá az irodavezető.
Ezt követően Goda István nyitotta meg az eseményt, aki a látássérültek október 15-i világnapjára emlékeztetve tájékoztatott az elmúlt időszak eseményeiről, de megemlítette a látássérülteket szolgáló technikai vívmányokat is.

Hende Csaba országgyűlési képviselő, az esemény fővédnökeként köszöntötte a résztvevőket, majd saját családjának múltbéli példáját elmesélve kiemelte, hogy ,,egy látássérült ember is tud teljes életet élni”. 

Balázsy Péter főjegyző pedig arról beszélt, hogy ezek az ünnepi események alkalmasak arra, hogy valamennyi embercsoport problémáira megoldást találjunk, majd Juhász Gyula szavait idézve, azt mondta, hogy ,,minden vak szegény, aki nem talál utat.”   

Puskás Tivadar szombathelyi polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy egy sérült emberrel mindig úgy bánik a közösség, hogy teljes értékű emberként kezeli. 


Amennyiben valaki egyik érzékszervével fogyatékos, vagy nem tudja használni, akkor azt megpróbáljuk kompenzálni, hogy hiányát ne nagyon vegyük észre. Akkor jó, ha teljes értékű életet élhetnek vak és gyengénlátó embertársaink, ha kiteljesíthetik életüket. Ebben van nagy felelőssége a városnak és az egészséges embertársainknak – tette hozzá a polgármester, majd  díszoklevelet adott át a város nevében Goda István elnöknek. 

Az önkéntes tevékenység és a sportversenyeket értékelő elismerések és jutalmak átadása után, az ünnepi műsor során Csider Sándor költő szavalt újra, majd Nagy János operaénekes műsorát hallhatták az ünneplők, ezt követően pedig a Gyöngyöshermán-Szentkirály Polgári Baráti Népdal és Nótakör műsora következett. Az esemény állófogadással és kötetlen baráti beszélgetéssel ért véget. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére