Más köntösben: MAN után a Mercedesbe ül Kiss Norbi

Szita Róbert - Kiséri-Nagy Ferenc • 2016. április 07., csütörtök •
Ismét Kamion EB futam és Fesztivál lesz a Hungaroringen – ezt jelentették be Budapesten, ahol a szombathelyi születésű Kiss Norbi, kétszeres kamion Európa-bajnok jelenlétében rántották le a leplet az idei kamionünnep újdonságairól.
Más köntösben: MAN után a Mercedesbe ül Kiss Norbi

A Symbol Budapest rendezvénytermében megtudtuk, hogy a kamionsport szerelmeseinek ez az év még több eseményt kínál, mint az eddigiek. 
Őry Tamás, a mogyoródi versenyhétvégét szervező Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: idén augusztus 27-28-án rendezzük meg a kamion EB futamot a Hungaroringen. Tavaly, 25 év után kerültünk vissza a sportág térképére, és azonnal 32 ezer nézőnk volt. Kiváló házigazda volt a Hungaroring, minden szakembert és sportági vezetőt meglepett mennyire szeretik hazánkban az autósportot. 

Őry Tamás szerint a szezon közepén megrendezendő verseny nagyon izgalmas lesz, hiszen egy hosszabb szünet után látogat hazánkba a kamionos mezőny. A legfontosabb változásokról megtudtuk, hogy új nemzetközi szponzor támogatja a kamionsportot, melynek hazai futama még egy szintet léphet előre, hiszen betétprogramként, a Suzuki Swift Európa Kupa versenyei mellett egy nagyon komoly GT3-as sorozat is bekerült a hivatalos versenynaptárba, mivel 9 gyártó 40 autója, a Ferraritól a Lamborghiniig versenyezhet a Blancpain Series sprint kupafutamon. 
Szombat reggeltől vasárnap estig rengeteg családi program is lesz a Hungaroringen – tette hozzá a Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója . 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy április 15-én adja át a fejlesztési miniszterrel közösen az új felületet, majd a túra autó világbajnoki mezőny (WTCC) avathatja fel hivatalosan is az aszfaltcsíkot. 
Úgy gondolom, hogy öt évvel ezelőtt nagy bátorság volt a túraautó vb mezőnyt a Hungaroringre hozni, aztán tavaly már a kamionos mezőny is felugrott a népszerűségi verseny élére. Igazi fesztivál hangulat volt a pályánkon, ezt pedig folytatni kell. Egyenesben vagyunk, augusztusban pedig egy igazán kiváló időpontban lehet a kamionos start – fűzte hozzá Gyulay Zsolt.   

Ezt követően az OXXO Truck Race Team-től nemrégen elköszönő Kiss Norbi, kétszeres FIA ETRC bajnok kamionversenyző mondta el, mennyire örül, hogy hazánkban újra lehet kamionos futam, majd a csapatváltásról is nyilatkozott.  
Olyan csapathoz igazoltam, ami az elmúlt években nem volt különösen sikeres, de a márka teljesen újraszervezte a csapatát és 2 teljesen új Mercedes versenykamiont építenek. A cél, hogy felhozzuk a Mercedest és egy-két év múlva megnyerjük az EB-t. A Tankpool-Mercedes csapata tavaly nem tartozott a legsikeresebbek közé, de ettől az évtől az egész csapat megújul, a távlati cél pedig az, hogy megtörjük az MAN egyeduralmát - mondta a frisss.hu-nak nyilatkozó Kiss Norbi, aki azt is hangsúlyozta, hogy a versenykamionokat tervező szakember személye, - aki immár 20 éve dolgozik a gyorsasági kamionsportban, és ebben az időszakban hét-nyolc bajnoki címet szerzett versenygépet tervezett – fontos szerepet játszott a váltásban.

Ma indulok ki Németországba és a héten már üléspróba lesz. Az egész kamiont testre szabjuk, április végétől pedig már teszteljük – válaszolta a frisss.hu-nak Kiss Norbi.

A kamion Eb május 1-jén, az ausztriai Red Bull Ringen kezdődik, majd Misano, Nogaro és Nürburgring után, hosszabb szünet után, augusztus utolsó hétvégéjén látogat a Hungaroringre. A versenynaptárt Most, Zolder, Jarama, valamint Le Mans teszi teljessé.

közösség

további frisss

lap tetejére