"Már saját zenék írásával is foglalkozom"

frisss.hu • 2016. február 22., hétfő •
A kőszegi fiatalembernek komoly céljai vannak az elektronikus zenével, 21 éves kora ellenére már közel 10 éves tapasztalata van DJ-ként, több alkalommal már Londonba is meghívták. Csamári Krisztiánnal azaz DJ Raullal beszélgettünk.
Már saját zenék írásával is foglalkozom

Mikor kezdtél el foglalkozni a zenéléssel?

2005 óta foglalkozom a zenéléssel, kezdetben számítógépes dj programok segítségével ismerkedtem a mixelés fortélyaival, majd rövidesen sikerült egy alapszintű felszereléshez jutnom, amely segítségével egyre mélyebben beleáshattam magam a mixelés rejtelmeibe. Szórakozásnak indult, mára pedig már az életem része, amivel komoly céljaim vannak.

Mik voltak számodra a legfontosabb állomások?

Legelőször 2007-ben játszottam nagyközönség előtt a Romkertben. A bemutatkozásom akkoriban kuriózumnak számított, hiszen 13 éves voltam. A közönség nagyon jól fogadta a bemutatkozó szettem, úgy érzem, hogy kellemes meglepetést okoztam az embereknek. A jó indításnak köszönhetően rövidesen a környék számos szórakozóhelyére eljutottam. 2008-2011 között egy kőszegi klub házigazdája voltam, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem, a stílusom is folyamatosan csiszolódott.

2012-ben neveztem a budapesti Hajógyári Sziget dj versenyére, ahonnan 500 nevező közül döntősként, majd egyetlen különdíjasként kerültem ki.  Ennek köszönhetően számos jó kapcsolatra tettem szert, lehetőségem nyílt bemutatkozni nagyobb budapesti klubokban, majd az ország több pontján is, a legendás budapesti bulisziget záró buliján is felléptem. 2014-ben Londonba kaptam az első külföldi meghívásomat, ami annyira jól sikerült, hogy azóta már 3 alkalommal is visszatértem az angol fővárosba, legutóbb szilveszterkor jártam kinn, amikor a Londoni Magyar Buliban szórakoztathattam több, mint 500 embert. Jelenleg a Cuba Café egyik házigazdája vagyok. Itt általában minden második szombaton vagyok hallható, illetve gyakran fellelhető vagyok a szomszédos régiók városaiban (pl.: Zalaegerszeg, Sopron, nyáron balatoni városok), valamint mostanság Budapestre is több meghívásom érkezett.

Milyen zenét játszol?

Kezdetben a finomabb house zenék álltak hozzám közel, azonban a stílusom az évek alatt az underground felé csiszolódott, jelenleg a techno/tech-house műfajokat képviselem a szettjeimben, úgy érzem, hogy ebben a hangzásvilágban találtam igazán magamra.

Mi a véleményed a szombathelyi bulizó közönségről?

A Cuba Café házigazdájaként büszkén mondhatom, hogy nagyon lelkes, újdonságokra éhező közönségünk van. Az elektronikus zene legnagyobb magyar képviselői is izgatottan jönnek hozzánk fellépni, ami szerintem nagyon jó visszajelzés. Sajnos Magyarországon jelenleg nagyon sok vidéki városban nincs igény az underground műfajokra, azonban Szombathelyen még mindig lelkesen látogatják az emberek ezeket a partykat is. Ez természetesen a régi kötelékeknek is köszönhető, hiszen ez a műfaj már hosszú ideje közkedvelt a városban.

Mik a jövőbeni terveid a zenével kapcsolatban?

A lemezlovas tevékenységem mellett közel két éve már saját zenék írásával is foglalkozom, hiszen a sikerhez ez ma már szinte elengedhetetlen. A közelmúltban több világhírű lemezlovas is játszotta a saját zenéimet, ami nagyon nagy megtiszteltetés számomra. Számos lemezkiadóval szerződésben állok, nemrégiben egy felsőkategóriás kiadóhoz is sikerült bekerülnöm. Úgy érzem, hogy jó úton járok, azonban még messze a cél. Szeretnék a jövőben minél több vezető lemezkiadónál megjelenni, a világ számos pontjára eljutni fellépni. Mindent meg fogok tenni azért, hogy valóra válthassam az álmaim.   

közösség

további frisss

lap tetejére