Már nagyon várja a felkészülést Németh Erik

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. július 28., péntek •
A Swietelsky-Haladás VSE futsalosa nagyon rövid szünetet engedélyezett magának és bizakodó a jövőt illetően.
Már nagyon várja a felkészülést Németh Erik

Vérbeli szombathelyi fiatalember Németh Erik, a zöld-fehér együttes tehetséges játékosa. Alig néhány év alatt a vasi futsal gárda egyik oszlopos tagjává vált és csapatával bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa ezüstérmet is szerzett. A mögöttünk hagyott bajnoki évad bizony felemásra sikerült, ezzel Erik is tisztában van, de biztosra veszi, hogy a következő szezonban egy kiegyensúlyozott Haladást láthat a közönség a pályán.

Egy osztrák alacsonyabb ligában bajnoki címet, míg a Haladással kupa ezüstöt ünnepelhettél. Zajos év van mögötted...

Való igaz, kemény volt az elmúlt néhány hónap. Azonban a címek ellenére sem lehetek elégedett. Ha csak a futsalról beszélünk, bizony a szezon nem sikerült úgy, ahogy azt szerettük volna. Edzőcserén is átestünk, mégis hullámzó volt a teljesítményünk.

Mi lehetett ennek az oka?

Szerintem leginkább mentális, hiszen az edzéseken maradéktalanul megcsináltuk a feladatokat, amiket kitűztek elénk. Turzó József érkezésével pedig a videós elemzések száma is megnőtt, tehát minden téren fejlesztette a csapatot. Mégis éles helyzetekben a kapufa tövéről kifelé pattantak a labdák, ez pedig nagyon lélekromboló hatású. Reményeim szerint ezzel a démonnal már nem kell megküzdenünk az előttünk álló bajnokság során.

Hamarosan megkezdi a Haladás a felkészülést. Várod már?

Aki ennyire szeret focizni, mint én, igazán sosem áll meg. A nyaram is ennek szellemében telt. Edzőterem, kocogás, baráti meccsek és esetleg egy kis strandolás. Mivel a nyári szünet nem nevezhető hosszúnak, igyekeztem formában tartani magam az alapozás kezdetére.

Halmos Máté hosszú évekig szolgálta a Haladást, az elkövetkezendőkben már nem lesz ott a pályán. Milyen változást jelent ez számodra?

Nagyon sokat köszönhetünk Máténak, aki korábban csapatkapitányként is segítette a csapatot. Nehéz döntést kellett meghoznia, de biztos vagyok benne, hogy nem fog elszakadni a Haladástól. Ha máshogy nem is, de a lelátón biztos ott lesz és szurkolni fog nekünk.

Miben rejlik szerinted a zöld-fehérek sikere?

Leginkább a csapategységet kell dicsérni, hiszen minden körülmények között számíthatunk egymásra. A másik dicsérendő pont az utánpótlás, hiszen a korosztályos csapatok is rendkívül sikeresen szerepelnek évről-évre. Több játékos már be is verekedte magát az első keretbe és jelenleg is többen ott állnak a nagycsapat küszöbén. Remek szakmai munka folyik minden korosztálynál.

Ez elegendő lehet a Győr egyeduralmának megtörésére is?

Nehéz kérdés, hiszen ők úgy dolgoznak, hogy azonnali sikert kell elérni. Ehhez pedig több légióst igazolnak, hogy minőségi játékkal rukkoljanak ki. Azt azért be kell látni, hogy nagyon nehéz felvenni egy olyan csapattal a versenyt, ahol több spanyol spíler is rúgja a bőrt. Nem véletlenül kelendőek ezek a játékosok, hiszen náluk gyerekkorban kezdődik a futsal oktatása, míg nálunk csak az utóbbi néhány évben lett sikeres ez a sportág. Viszont a minőségi munkavégzésnek köszönhetően sikerült megszorongatni a nagy Rába ETO együttesét a Magyar Kupa döntőben, ráadásul kis szerencsével nyerhettünk volna. Nos, ez a cél a jövőben, hogy előrelépjünk és legyőzzünk mindenkit.

közösség

további frisss

lap tetejére