Már listavezető a szombathelyi csapat: AVUS - Eger 7-4

Szita Róbert helyszíni tudósítása - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 06., szombat •
Igazi rangadót játszottak szombat délután a szombathelyi és az egri vízilabdázók, amelynek a végén a két csapat helyet cserélt a tabellán. Mától az AVUS vezeti a bajnokságot és akár OB I-es is lehet.
Már listavezető a szombathelyi csapat: AVUS - Eger 7-4

AVUS - Eszteházy Károly Főiskola SE 7-4 (2-0, 3-2, 0-0, 2-2)

OB I/B-s vízilabda-bajnokság - Szombathely, Fedett uszoda, 250 néző

AVUS: Horváth A. - Hajmási 1, Cvetic,  Baranyai, Ekler 3, Kutasi 1, Kurucz 1

csere: Takács K. 1, Polcsik, Doma, Sági, Galambos, Juhász M

Győőőőőőőzelem, listavezető az AVUS!

4. negyed: Hajmási! Óriási és váratlan gólt ragasztott bal kézzel az egri kapuba, 6-2. Ha győzünk, átvesszük a vezetést a tabellán! Ekler labdája a felső kapufán csattan, de kár, ezután szépítettek a vendégek, akik több mint 13 perce nem találtak a kapuba, 6-3 az állás.  Újabb 5 méteres, ami után Ekler megint nem hibázott, 7-3. A meccs vége előtt szépítettek még, 7-4. 

3. negyed: az AVUS szerezte meg a labdát, de Ekler ezúttal fölé bombázott. Sok hibával játszanak az egriek, a hazaiak pedig kiválóan védekeznek, a játékrész közepén Cvetic blokkjának tapsoltunk, majd egri időkérés jött. Horváth Alex szenzációsan véd ebben a negyedben is. Gól nélküli negyedet láttunk. 

Szünet. 

2. negyed: ez a negyed is Horváth Alex-védéssel indult, majd Kurucz úszott meg és kíméletlenül kihasználta a helyzetet, 3-0. A negyed közepn szereztk az egriek az 1. góljukat, 3-1, aztán rögtön jött egy újabb 5 méteres, amit Ekler ezúttal is ugyanoda lőtt, 4-1! Aztán JKutasi is beköszönt,  agólzsák közvetlen közelrúl volt eredményes, 5-1. Szépítettek, 1 perccel a szünet előtt 5-2. 

1. negyed: az egrieké a labda, de az 1. gólt a szombathelyiek szerzik, Takács Kristóf révén, 1-0! Horváth Alex bravúrjait tapsolta meg a hazai publikum, majd a 6. percben Matajsz Márk kért időt, aztán 1 perccel a negyed vége előtt az egriek is éltek ezzel a lehetőséggel. 2 másodperccel a vége előtt Juhász Máté harcolt ki 5 méterest, amt Ekler Bendegúz értékesített, 2-0!

Már zajlik a bemutatás, a mieink kapujában ezúttal is a rutinos Horváth Alex.
A rájátszásba maximális 12 pontot hoztak a szombathelyi pólósok, az első play-off meccsen döntetlent értek el Kutasiék a BVSC ellen, aztán simán, 8-5-re legyőzték a ceglédieket, ezzel 16 ponttal a 2. helyen állunk. Az egriek viszont 18 ponttal veeztik a tabellát. A mérkőzés beharangozóját ITT már olvashattak. 

16.25 - Jó napot és szombathelyi gólokban gazdag vízilabda-mérkőzést kívánok minden kedves olvasónknak!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére