Május 25-re készülve: Ha munka van, minden van! (képgalériával!)

szróbert • 2014. május 07., szerda •
Azért kell tisztelni hazánkat, mert Magyarország jobban teljesít, sőt hazánk a legjobban teljesít Európában a munkanélküliség csökkentése területén - hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője az "Üzenjünk Brüsszelnek: Tiszteletet Magyarországnak" címmel megtartott szombathelyi kampánygyűlésen, a Tóvendéglőben. Az eseményen felszólaló Pokorni Zoltán Fidesz alelnök szerint május huszonötödike igazi erőpróba lesz, mely befolyásolja majd az októberi önkormányzati választásokat is. Tekintse meg fotóinkat is!
Május 25-re készülve: Ha munka van, minden van! (képgalériával!)

Puskás Tivadar köszöntötte a megjelent számos jobb oldali érzelmű érdeklődőt, valamint Hende Csaba honvédelmi minisztert, Pokorni Zoltán Fidesz alelnököt, Hegyvidék polgármesterét és Harangozó Bertalan kormánymegbízottat. 


Polgármesteri buzdítás
Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan összejöttünk és bízom benne, hogy május 25-én is hasonlóan sokan leszünk. Magyarország döntő többsége április 6-án úgy döntött, hogy jó úton járunk, persze ez az út nem annyira egyszerű - mondta bevezetőjében a házigazda szerepet betöltő Puskás Tivadar. 
Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere hozzátette, hogy Európa egyre több országa választotta ugyanezt az utat, és még az is lehet, hogy hamarosan magyar útnak hívja majd ezt az utat az EU. A városvezető ekkor említette meg a rezsicsökkentés intézményét és a földtörvény fontosságát is.

A föld haszna azoké legyen, akik megművelik, akik verítékkel megdolgoztak érte - mondta, majd kiemelte, hogy ebben, a 2014-2020 közötti ciklusban 712 ezer Ft/főnyi fejlesztési pénzt kap Magyarország az Európai Uniótól. 
A köszöntője végén a polgármester arra buzdította a megjelenteket, hogy legyenek ott a május 25-i EP választásokon: ,,Jöjjenek el, szavazzanak a FIDESZ-KDNP EU-s jelöltjeire." 
Ezt követően pedig felkérte Hende Csabát, hogy arról beszéljen, miért fontosak az EP választások. 

Miniszteri iránymutatás
A megjelenést és a beszédet magas lázzal is vállaló Hende Csaba felidézte Áder János köztársasági elnök tegnapi beszédét, melyben a folytatás szükségességéről beszélt az államfő, amikor azt mondta: ,,a következő négy év legfontosabb küldetése a nyugatos polgárosodás útján való határozott elindulás lesz."
Miért is kellene bennünket jobban tisztelni - kérdezte Szombathely országgyűlési képviselője.  

Mert Magyarország jobban teljesít, sőt hazánk a legjobban teljesít Európában a munkanélküliség csökkentése területén. Itt, Vas megyében ez az arány mindössze 4,7%. Ezért dolgozunk az iparfejlesztésen, a vasút-korszerűsítésen, az autóútak modernizáción - válaszolta meg sajátkérdését a honvédelmi miniszter. 
Van ehhez köze az EU-nak - hangzott el a következő kérdés, mire ,,Hát persze, hiszen mindezt belső forrásból nem tudna megvalósulni" - volt a felelet.     
Kétféle szélsőség van - folytatta beszédét a szombathelyi országgyűlési képviselő - az egyik a bal oldali szélsőség. Ez a baloldal nem tett egyebet, mint adta az ötleteket Tavaresnek és a többieknek, hogy vegyék el az uniós támogatásokat tőlünk. A másik szélsőség, a Jobbik. Ők pedig a kilépést szorgalmazzák. Ugye senki nem akarja ezt? Gaudi Nagy Tamás és Morvai Krisztina képviselők nehéz sorsú embereket bíztattak arra, hogy a magyar parlament képviselőit szidalmazzák, ilyen még nem volt – idézte fel a május 6-i budapesti eseményeket.
Ezt követően arról beszélt Hende Csaba, hogy miért fontosak az EU-s választások. 
Nem szabad hagyni megtörni az elmúlt évek munkáját, s ezért is lényeges, hogy minél több Fidesz-KDNP-s politikus jusson ki Brüsszelbe. Magyarország a maga útját járta az elmúlt években, ha munka van, minden van, a munka nincs, semmi nincs - zárta gondolatait Hende Csaba.  

Alelnöki tétek
Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke beszéde elején arról szólt, hogy ha van hely, ahol nagyon nem kell győzködni az embereket arra, hogy menjenek el szavazni május 25-én, és adják le voksaikat a Fidesz-KDNP jelöltjeire, az biztosan Szombathely. Ezt követően röviden felelevenítette 1982-es szombathelyi katonaélményeit, melyek még máig sem szépültek meg, majd az április 6-i győzelem okait sorakoztatta fel. 
A közösségépítő munka segített bennünket arra, hogy meghatározó győzelmet arassunk, hiszen 2002-ben azt is meg kellett tanulnunk, hogy önmagában kevés a jó kormányzás, az a párt nyer, melynek a hívei hajlandóak mozgósítani. Nekünk csak a saját híveinkkel kell foglalkoznunk, a többieket békén kell hagyni. Most először sikerült kormányzati pozícióból hatalmon maradni. Nem valami ellen, hanem valami folytatására voksoltak a magyarok április 6-án. De nemcsak mögöttünk van egy választás, hanem előttünk is. Szombathelyen szükség van továbbra is egy jó polgármesterre és egy hatékony képviselőtestületre. Május 25-e egy igazi erőpróba lesz, mely befolyásolja majd az októberi önkormányzati választásokat is - emelte ki Pokorni Zoltán. 

Ezt követően szemléletes háttéranyag segítségével meg is indokolta a május 25-i választásokon való részvétel fontosságát.

Amit az EU-tól kapunk nem ajándék, nem könyöradomány, hanem egyfajta járandóság - mondta, majd a választás tétjeinek nevezte, hogy lesz-e Európában erős érdekképviseletünk, illetve, hogy megtudjuk-e védeni eredményeinket? 
2010-2014 között nagy munka áll mögöttünk - sorolta az erdményeket: a gazdaság talpra állítása, a növekvő bérek, a multik bevonása a közteherviselésbe, a 300 ezer új munkahely, a rezsicsökkentés, a családtámogatási rendszer megerősítése, és az új alaptörvény. Döntéseinket nem mindenki nézte jó szemmel, hiszen a bukott baloldal, a brüsszeli bürokraták, de a multinacionális vállalatok is keresztbe tettek, ahol tudtak. 
A média- az alap- és a választójogi törvény, a különadók, a rezsicsökkentés és a magyar vállalatok helyzetbe hozása sok vitát váltott ki Brüsszelben.  A magyar baloldal lejárató akciói, a  lejárató felszólalások, a valótlanságokat tartalmazó körlevelek, valamint az ominózus Tavares-jelentés ellen is fel kellett lépni. De Magyarország megvédte magát, Szájer József vezetésével mindenki elvégezte a munkáját, gondoljunk csak az EP képviselőinkre, a Békemenetre (a brüsszeli támadás provokálta ki a létrejöttét), és persze Orbán Viktor strasbourgi beszédére
- tette hozzá a FIDESZ alelnöke. 

Pokorni Zoltán kijelentette: Ezután is kiállunk a magyar érdekekért, kiállunk a külhoni érdekekért, küzdünk az uniós támogatásokért, megvédjük a rezsicsökkentést, megvédjük a magyar családokat, és megvédjük a magyar földet is. Az EU-ban is küzdeni fogunk a szélsőségesek ellen. 
Pokorni Zoltán beszéde végén szövetségesnek nevezte az Európai Néppártot, méghozzá olyan szövetségesnek, mely ma a legerősebb európai politikai mozgalom. A nemzeti listát, a Fidesz-KDNP listáját pedig az összefogás szimbólumának hívta. 

A rendezvény végén az est házigazdája, Puskás Tivadar újra felhívta a figyelmet arra, hogy ,,egy szavazattal is befolyásolhatjuk a város, a megye, az ország jövőjét".

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére