Magyar rendőrök a CSI nyomában

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 10., szerda •
Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Vedres Mátyás Bűnügyi Technikai Emlékversenyt a vasi megyeszékhelyen.
Magyar rendőrök a CSI nyomában

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének köszöntőjével vette kezdetét a 11. Vedres Mátyás Bűnügyi Technikai Emlékverseny. A szombathelyi versenyre csak a legjobbak érkeztek, hogy eldöntsék mely csapat emelkedik ki a mezőnyből. Az idei megmérettetés azért különleges, mert részben nyílt versenyről van szó, tehát egyes rendvédelmi iskolák tanulói is bepillanthatnak a feladatokba.

A versenyt a szombathelyi Kenderei utcában található dobópályán rendezik. A tizenkilenc csapat sorszám húzásával döntötték el, hogy ki, mely pályán kezdi a versenyzést. A megmérettetés egyébként óriási érdeklődés kísérte, hiszen hétfő óta a kerítésen kívül bámészkodtak az emberek, hogy miért van ekkora készültség a Kenderesi utcában?! Miután megtudták, hogy itt rendezik meg a bűnügyi technikai versenyt, még nagyobb csoportokba verődve nézték, milyen előkészületeket végeznek a rendőrök.

Ha kicsit félnek az emberek a hatóság munkatársainak jelenlétéről, mégis csillogó tekintettel nézünk rájuk. Ráadásul az ilyen versenyeknek hosszabb távon pozitív hatásai vannak. Elég csak, ha a népszerű sorozatokat nézzük. Kicsit savanyú, de legalább a miénk - juthat eszünkbe az ismerős szlogen, ha a Linda című alkotásra gondolunk. Görbe Nóra által megformált rendőrlány karaktere akkora hatással volt a magyarokra, hogy megsokszorozódott a jelentkezés a rendőrtiszti főiskolára.

Az újkor gyermeke pedig a CSI, NCIS és a Doktor Csont háromszög mentén nőtt fel. Talán nem véletlen, hogy a tengerentúlon robbanásszerű emelkedés volt, a helyszínelőkhöz való jelentkezések tekintetében.

A szombathelyi verseny egyébként nagyon életszerű feladatokból állt. Amennyire látványos, annyira hihetetlen is volt, hogy milyen lehetetlen problémákkal szembesülhetnek a rendőrök. és ettől csak még szebbé varázsolta szemünkben ezt a szakmát.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére