Magyar rekordot állítottak fel Táplánszentkereszten!

Frisss.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2017. május 01., hétfő •
Majdnem ezerhatszáz ember énekelt együtt vasárnap.
Magyar rekordot állítottak fel Táplánszentkereszten!

Hatalmas magyar rekord kísérletre készültek vasárnap Táplánszentkereszten. Ezer embert vártak, hogy együtt énekeljenek a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar kíséretével, ezzel egy új rekordot állítva fel.

”Szerettük volna, hogy az összetartozás érzését minél többen átéljék, és minél több embert szerettünk volna a közös dalolásra csábítani” - mondta el a fúvószenekar karnagya, Janászék Ferenc.

Sokan kíváncsiak voltak a kísérletre és szerettek volna részt venni benne, így sikerült ezer embernek együtt énekelnie, amit a kezekbe adott dalszövegekkel biztosítottak. Az érdeklődők különböző himnuszokat énekeltek el, köztük a Magyar Himnuszt, az Európai Unió himnuszát, vagyis  L. van Beethoven Örömódáját, valamint Magyarország korábbi himnusza, a Boldogasszony anyánk és a Székely Himnusz is elhangzott.

A rendezvényen beszédett mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Vas megye három választókerületének országgyűlési képviselői: Dr. Hende Csaba és V. Németh Zsolt államtitkár, valamint Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója.

A magyar rekord sikeres felállítását a majális programok előzték meg, közben pedig folyamatosan lehetett regisztrálni a rekordkísérletben való részvételhez. A közös éneklésben egyébként 1596 ember vett részt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére