Ma a portugálok, aztán a horvátok, angolok belgák, svédek vagy az írek?!

Szita Róbert - Fotó: youtube.com • 2016. június 22., szerda •
Este 6 órakor harmadszor is pályára lép a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon. A csoportkör harmadik meccse azt dönti el, kivel találkozunk a 8 közé jutásért. A magyar válogatott talán jobban járna, ha a harmadik helyen végezne a csoportjában. Talán nem...
Ma a portugálok, aztán a horvátok, angolok belgák, svédek vagy az írek?!

Tegnap este biztossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott bejutott az EB legjobb tizenhat csapata közé, erről ITT már olvashattak. Az is eldőlt a franciaországi Európa-bajnokságon, hogy a nyolcaddöntőben a C-csoportot megnyerő németekkel és a D-csoportban második helyen végző spanyolokkal nem találkozhatunk.

Esélyek
Több forgatókönyv is létezik, ha a mieink ma este kikapnak a portugáloktól és visszaesnek a csoport harmadik helyére, akkor a D-csoport első helyezettjével, tehát a horvátokkal mérhetik össze erőiket a legjobb 16 között. Ez esetben már 3 nap múlva, június 25.én, szombaton pályára kell lépnünk, a helyszín Lens lenne. 
Ha a csoportban a második helyen végzünk, akkor június 27-én, hétfőn Nizzában játszanánk, a B-csoport 2. helyezettjével, Angliával. Ez a mérkőzés van a legközelebb a magyar válogatott bázisához, és ekkor lenne a leghosszabb a pihenőidő is – igaz, az angoloknak még nálunk is 2 nappal több lenne a szünetük.
Amennyiben megőrizzük első helyünket a csoportban, akkor a belgákkal, a svédekkel vagy az írekkel találkozunk. Ez a meccs június 26-án, vasárnap Toulouse-ban, az E-csoport 2. helyezettjével lenne. Az ellenfél kiléte ma késő este dől el. 

CR7-ék ellen
A ma esti várható összeállításokat illetően elindultak a találgatások, a mieink a hétfői és a keddi sajtótájékoztatókon elhangzottak alapján a Király - Lang, Guzmics, Juhász, Kádár - Pintér, Nagy - Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh - Szalai kezdő tizeneggyel léphetnek pályára. Ugyanakkor több szakértő szerint Bernd Storck több kulcsjátékost, így Király Gábort is pihenteti majd szerda este. Több vélemény is arról szól, hogy Gulácsi őrzi majd a kaput, és Nikolics lesz majd a csatárunk. 

A portugálok az uefa.com szerint a Rui Patrício - Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Eliseu - William Carvalho, Joao Moutinho, Renato Sanches - Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo, Nani összeállításban várják majd Martin Atkinson sípjelét Lyonban.

közösség

további frisss

lap tetejére