Részönkormányzatok létrejöttéért küzd az LMP

szróbert-HCs • 2014. augusztus 22., péntek •
Részönkormányzatokat, termelőműhelyeket, valamint állatmenhelyt is létrehozna Szombathelyen a Lehet Más a Politika – hangzott el a párt augusztus 21-i sajtótájékoztatóján. A zöld párt képviselőjelöltjei a Savaria Történelmi Karneválhoz öltözködve tógában jelentek meg az eseményen.
Részönkormányzatok létrejöttéért küzd az LMP

A hétfőn megkezdett képviselő-jelölti bemutatkozást folytatva Bogáti András, az LMP Vas megyei elnöke, a 2. számú választókerület jelöltje elmondta, hogy a helyi felújításokat a lakosság bevonásával kellene megoldani. Hozzátette: Nincs megfelelő hely a kidobott macskáknak, kutyáknak, ezért állatmenhelyt kellene létrehozni a körzetben. Az embereknek pénzre van szüksége, ehhez pedig termelőműhelyeket szükséges létrehozni a városban. Pártok feletti gondolkodásra, mélyebb lokálpatriotizmusra volna szükség.   

György István, az 1. számú választókerület jelöltje stílusosan az ,,Ave Savaria, Ave Szombathely" köszönést alkalmazta.  
A választott képviselőknek nagy teher felvállalni a mindennapi problémákat, ezért a részvételi demokrácia konkrét megvalósulása lehetne a részönkormányzatok létrejötte. Az önkormányzati törvény erre lehetőséget ad, és jól tudjuk, hogy több városrész is egykor önálló önkormányzattal rendelkeztek. Előnyös volna, ha helyben dőlnének el a nagy horderejű kérdések, s ezeket utána a Közgyűlés nyugodt szívvel fogadhatná el. Az LMP örülne, ha az őszi választásokig az induló pártok, egyesületek jelöltjei is elmondanák véleményüket javaslatainkról, s ezzel a képviseleti demokrácia még jobban kiteljesedhetne - tette hozzá György István. 

György Gábor, a 12. számú választókerület jelöltje pedig arról beszélt, hogy Petőfi-telepen, a sportpályán védőhálóra, a Külső-Nárai úton pedig járdára volna szükség. Hozzáfűzte, hogy egyesületi önkéntesként azt tapasztalja, hogy az illegális hulladéklerakás egyre inkább jellemző a körzetben.

A zöld párt képviselő-jelöltjei a nap- és szélenergia hasznosításáról, a napkollektorok alkalmazásáról, valamint a zöld barát városért szükséges tennivalóról is kifejtették álláspontjukat.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére