Lezuhant és meghalt egy kéményseprő Dozmaton

frisss.hu, tv2.hu • 2016. március 08., kedd •
A mentők még tudtak beszélni vele, aztán rosszul lett…
Lezuhant és meghalt egy kéményseprő Dozmaton

Előre egyeztetett ellenőrzésre, karbantartásra érkezett ki egy dozmati családi házhoz a Vas Megyei Kéményseprő Kft. alkalmazottja. A kéményt a padláson keresztül közelítette meg, a feljáró ajtaja nyitva maradt. Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy megcsúszott a lépcsőn, vagy rosszul lett, esetleg megszédült, de miután az őt felkísérő tulajdonos magára hagyta leesett a feljárón.

A zuhanás során beütötte a fejét az ajtófélfába, komoly sérülést szenvedett, de a kiérkező mentőkkel még tudott beszélni. Lórántfy Mária Regionális Mentő- Főorvos a TV2-nek elmondta, zúzott, roncsolt sérülésekkel a fején találták meg az 53 éves férfit. Először nem tűnt életveszélyesnek sérülése, azonban még a mentő indulása előtt rohamosan romlani kezdett állapota, ezért altatást kellett alkalmazni nála. A szombathelyi Markusovszky Kórházba már kritikus állapotban került a szerencsétlenül járt kéményseprő.

Érkezését követően életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de a műtétet követően már nem tért magához. Néhány órával később pedig belehalt sérüléseibe.

Az esettel kapcsolatban a Munkavédelmi Hatóság eljárást indított, azt vizsgálják, hogy valamennyi munkavédelmi előírást betartottak-e a munkavégzés során. 

közösség

további frisss

lap tetejére