Lehet készülni, mert szombaton ismét éjszakai futás 

Nemes Judit/Frisss - fotó: Szombathelyi Futóklub FB • 2017. augusztus 10., csütörtök •
Egy hónapja csaknem 300 kocogó részvételével zajlott a rendezvény. Pátkai Attila titkon reménykedik, hogy ez a szám emelkedni fog.
Lehet készülni, mert szombaton ismét éjszakai futás 

Egy közösség, amelynek célja az egészséges életmód. Ennek szellemében alakult meg a Szombathelyi Futóklub, amely már tavaly is szervezett éjszakai futást. Akkor még kisebb réteget tudtak megszólítani. Idén viszont akkora sikere volt a kezdeményezésüknek, hogy eldöntötték, ismételni fognak. Augusztus 12-én ismét Éjszakai futás lesz, ezúttal is a Csónakázó-tó partján.

Nemes Judit, a Frisss FM 97.7 hírszerkesztője beszélgetett a rendezvény egyik szervezőjével, Pátkai Attilával.

Egy hónapja szinte mozdulni sem lehetett a Csónakázó-tó parkolójában, olyan sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. 

Valóban sokan jöttek el. Közel 300 fő érkezett, akik velünk futottak. Mivel sem nevezési költség, sem előírt táv nincs, így korosztálytól függetlenül érkeztek. Volt, aki a kutyájával, más a családjával érkezett. A legfontosabb az volt, hogy mozogjunk egy jót. Nincs is jobb, mint egy nyár esti futás. Talán ezért érkeztek annyian a helyszínre.

A júliusi az első ilyen jellegű rendezvény volt?

Nem, hiszen már tavaly is szerveztünk egy hasonlót. Akkor egyik klubtársunk kérésének megfelelően csatlakoztunk hozzá. Mivel remek hangulatban telt, úgy gondoltuk, megismételjük majd. Tavaly egyébként 60 fő csatlakozott hozzánk, ezért nagy meglepetés volt számunkra, hogy ötször annyi futó érkezett júliusban a Csónakázó tó mellé.

Lehet esetleg latolgatni, hogy hányan vesznek részt a szombati közösségi futáson?

Reményeink szerint a létszám emelkedni fog. Bízunk abban is, hogy elkerülnek bennünket az esőfelhők, mert sajnos egy hónappal ezelőtt az időjárás is közbeszólt. Mivel nincs megkötve a távolság, így akár kisgyermekkel, kutyával sétálva is lehet a rendezvényünkhöz csatlakozni. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat és mozogjunk egy jót. Egyébként fantasztikus látványt nyújt, amikor sok fejlámpával rendelkező futótól ragyog a tó vize.

A kitartó sportolók hány kilométert tesznek meg ilyenkor?

A start este 10-kor lesz, a futóklub tagjai közül többen is 20-30 kilométert tesznek meg. Ez akár 2-3 órát is jelenthet. Azonban lehetőség lesz maratoni távot is lefutni, igaz, ehhez megfelelő időjárási körülmény is kell.

Későbbiek során is lesz éjszakai futás?

Ez leginkább az időjárástól függ. Amennyiben marad a jó idő, akkor akár kora ősszel is összegyűlhetünk a Csónakázó-tónál, hogy ismét kocogjunk egy jót. Egyébként a Szombathelyi Futóklub tagjai közösségi csoportként működik. A Sugár úton tartunk közös edzéseket, a kánikula miatt rendszerint reggel. Aki szeretne hozzánk csatlakozni, nyugodtan megteheti.

Mit kell tudni a szombati rendezvényről? Mire kell odafigyelni?

A legfontosabb, hogy a Csónakázó-tó parkolójában gyülekezünk. Az indulás este 10 órakor lesz. Aki teheti, hozzon magával fejlámpát, egyrészt a megvilágítás miatt, másrészt emeli a hangulatot. Nagyon fontos, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzünk és figyeljünk a folyadék utánpótlásra is. Ha nagyon meleg lesz, célszerű a frissítésre is gondolni.

közösség

további frisss

lap tetejére