Leader támogatással fejlesztették a Nardai-tó környezetét

frisss • 2019. október 04., péntek •
Nem csak a horgászok örülnek neki.
Leader támogatással fejlesztették a Nardai-tó környezetét

Az idei év tavaszán konzorciumi együttműködésben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és Vaskeresztes - valamint Narda Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Pannon Élmény Program - Komplex tematikus turisztikai fejlesztések megvalósítása című pályázati felhívásra (VP6-19.2.1.-69-8.1.1-17).  A Vas-hegy menti ökoturisztikai fejlesztések című 18.4 milló forint költségvetésű Leader pályázati projekt  – 80 %-os támogatási intenzitás mellett – 14,73 millió forint pénzügyi forrást biztosított az összes turisztikai beruházás megvalósítására. A konzorciumi vezetői feladatokat a partnerségen belül a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége látta el.

A Széchenyi 2020 program keretében elnyert ökoturisztikai projektben – közel négymillió forint támogatással – Nardán  megvalósult fejlesztések az elmúlt szombaton kerültek hivatalosan átadásra. A projekt átadó ünnepségén Narda község polgármestere, Glavanics Krisztina köszöntötte a megjelenteket, és külön köszöntötte Seregi Miklóst, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnökét, Krancz Imrét, Vaskeresztes polgármesterét, Nemes Miklóst, Narda aljegyzőjét, majd a közös projekt ismertetésére felkérte Puskás Norbertet a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnökét. “Kicsi, de jelentős beruházást adhatunk át a mai napon” – kezdte gondolatait Puskás Norbert, majd megköszönte a közös munkát Narda és Vaskeresztes polgármesterének. Elmondta: itt Nardán napelemes, alkonyatkapcsolóval ellátott kandeláberek létesültek, illetve egy négy elemből álló kültéri fitness elem került kihelyezésre. Továbbá pad asztal garnitúra, ivókút és szalonnasütő is helyet kapott a tó körül, a Határ út felőli bejáratnál pedig információs tábla segíti majd az ide látogatókat.

„Egy évvel ezelőtt közösen nyújtottuk be ezt a pályázatot, amelynek hármas célja volt: egy olyan turisztikai pályázatot szerettünk volna beadni, ami a horgászoknak, a térségbe érkező turistáknak és az itt lakóknak növeli a komfortérzetét, és az itt eltöltött szabadidőt hasznossá teszi. Ebben Narda az egészségmegőrzésre illetve a megújuló energiákra helyezte a hangsúlyt” - mondta el Puskás Norbert ügyvezető elnök, majd utalt a következő szombaton átadásra kerülő vaskeresztesi fejlesztésekre is: ott horgásztó bővítés történt, a Pinka holtághoz vezető út megújítása valósult meg, valamint az Önkormányzati tó körül, illetve a Vas-hegy lábánál pihenőhelyek kialakítása történt meg. A Szövetség Vaskeresztesi Horgászturisztikai központjában beszerzésre került a projektben még 20 db kerékpár, 20 db sátor is horgász, illetve ökotáborok szervezéséhez. Mindkét önkormányzat illetve a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége is mindent megtett annak érdekében, hogy ez a projekt megvalósulhatott. Végül a beszédeket követően Seregi Miklós elnök Narda település vezetőjének, Glavanics Krisztinának elismerő díszoklevelet adott át és köszönetét fejezte ki a projektben résztvevőknek az elvégzett munkáért. Az ünnepélyes átadót színes kulturális műsor követte, ahol horvát nemzetiségi táncokat, és gyermek tánccsoportot láthatott a közönség.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére