Látott már hullahopp karikázó tűzoltókat?

frisss.hu-TT • 2015. május 21., csütörtök •
Persze akadt pasimeló is, ahova nagy erő kellett. Ez volt a Kihívás Napja.
Látott már hullahopp karikázó tűzoltókat?

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny során döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este kilencig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább tizenöt percen keresztül. 


A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen majdnem 1600 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 3 millió darab negyedórás testmozgást végeztek.

A rendezvény célja persze az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

Az idei év az első, hogy tűzoltó parancsnokságok is nevezhettek, így beszállt a rendezvénybe a szombathelyi csapat is.

Persze felmerül a kérdés, mi a kihívás egy tűzoltónak?  Göncz Szabolcs, tűzoltóparancsnok szerint egy igazi tűzoltónak ez a szó teljesen mást jelent. „Nap mint nap, olyan kihívásokkal szembesülünk, amik a legtöbb esetben nem egyszerű feladatok. Így nem áll messze  tőlünk, hogy ezekben a  dolgokban részt vegyünk, és mivel a tűzoltók is kedvelik a sportot és minden mozgásos, aktív tevékenységet, ezért nem volt nehéz ezt megszervezni erre a napra.” 

Aki amilyen sportágat jobban ismer, érthetően szívesebben foglalkozik azzal, mivel a kihívás napjáról van szó, mindenki mást is bevállalt. Aki szolgálatban van és nincs más szolgálati feladata, nyílván részt tud ezeken a versenyszámokon, kivéve, ha riasztást kapnak, akkor mindent eldobnak a kezükből és helyt állniuk a hivatásuknak.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére