Eső, sár, tizenegyesek és négy gól: Simán győzött a Haladás!

szróbert-HCs • 2014. december 06., szombat •
A labdarúgó NB I. idei utolsó, 17. fordulójában a sereghajtó szombathelyiek a 8. helyen álló Kecskemét csapatát fogadták. A végig szakadó eső és a szinte irreális körülmények a zöld-fehéreknek kedveztek és simán két vállra fektették a vendég lila-fehéreket. Szentes Lázár a meccs után azt mondta a frisss.hu-nak, hogy véget ért a böjt, hiszen Radóék egy nagyon hosszú sorozatot szakítottak meg és felszabadult játékukkal örömet szereztek a kitartó szurkolóknak.
Eső, sár, tizenegyesek és négy gól: Simán győzött a Haladás!

A meccs előtt hazai mester úgy fogalmazott, hogy csak a győzelem elfogadható eredmény, míg Bekő Balázs is a biztos pontszerzésben bízott. A Haladás fiatal támadója, Radó András és bízott a győztes meccsben és a saját találatában. Ez utóbbi sajnos nem sikerült, de a győzelem igen!

Haladás – Kecskemét 3-1 (2-0)
Szombathely, 1000 néző
Haladás: Rózsa – Kopúnek, Fehér Z., Devecseri, Katona (Farkas 78’) – Németh M., Iszlai, Gaál, Nagy O. (Gyurján B. 91’) – Radó, Rocchi (Dvorschák 76’)

Kecskemét: Tujvel – Botka, Lovric, Varga R. (Novák 65’), Gyagya, Laczkó – Vukaszovics, Eninful, Kittl, Balázs - Bebeto 
1’ – A Haladás indította 90 perces útjára a labdát. Szakad az eső, a rendkívül mély a talaj, pedig még csak most kezdődött el a meccs. 
5’ – Rocchi lövése szállt fölé. 
8’ – VEZETÜNK, GÓLT LŐTTÜNK, MEGDŐLT EGY ROSSZ SOROZAT! Radót kaszálta el Vukaszovics a büntető területen belül, Iszlai nem hibázta el a tizenegyest, 1-0!!! 
15’ – ÖNGÓL, MÁR KETTŐVEL VEZETÜNK! Ezúttal Varga R. hibázott a vendégeknél, róla pattant be a labda, öngól, 2-0!!!

23’- Leshelyzet volt kiáltották sokan, ám a játékvezető tovább engedte a játékot, és mivel a beadás után a hazai védő lerántotta a kecskeméti csatárt, ez is tizenegyes! A büntetőt Gyagya nagyon gyengén lőtte, és Rózsa szépen védte! Maradt a 2-0.
39’ – Kezd feltámadni a lila-fehér csapat, a vendégek lövése azonban fölé szállt. 
A szünetben nem volt csere.
61’ – ELDŐLT A MECCS! Gaál bal oldali szabadrúgása megcsúszott Kittl fején, majd a hosszú sarkon érkező Devecseri 4 méterről bevágta, 3-0!!!
75’ – Cserélgetnek az edzők, ők is érzik, hogy ez a meccs már eldőlt. Rocchit nagy taps kísérte le. Viszont könnyebb lett a tudósító dolga, mert megint vannak tiszta mezes játékosok.
85’ – Egyre katasztrofálisabb a pálya állapota, a labda már egyáltalán nem oda pattan, ahová a játékosok akarják.
90’ – Szépített a vendégcsapat. Szabadrúgást követően Novák fejelt Rózsa kapujába, 3-1! 
90’+3’ – Vége a meccsnek, megérdemelten nyert a Haladás, és a forduló meccseinek szerencsés alakulása miatt zárkózik a többi csapatra. 

Szentes Lázár: A körülmények ember feletti teljesítményre sarkalltak bennünket, a korai gól megnyugtatta a fiúkat, a böjtnek vége lett, felszabadultan tudtunk játszani, jókor jött a második gól is, aztán amikor Rózsa hárította a büntetőt, lélektanilag is felsóhajtottunk. A vendégek szerkezetváltása után is gólt rúgtunk, aztán a végén szépített a Kecskemét. Megérdemelten nyertünk.
Bekő Balázs: Embertelen körülmények között, jól játszottunk, de ma a Haladásnak kedveztek a körülmények. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére