Láb alatti dupla és a Falco-meccsek

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Gombkötő Regina • 2017. április 17., hétfő •
Ezek a 12 esztendős Bakó Lili kedvencei. A Szombathelyi Kötélugró Klub üdvöskéje miután megnyerte a kötélugrók már hagyományos Szasza-emlékversenyén a kismesterek tornáját (fotónkon középen), az országos diákolimpián is jól szerepelt.
Láb alatti dupla és a Falco-meccsek

Lili kisgyermekként tornázott, majd 6 éves korától ugrál. Jelenleg a Paragvári suli hatodikos tanulója. 
Nagyon szeretem az iskolát, rengeteg barátom van. Hat évvel ezelőtt Fekete Anna szólt nekem, hogy nézzek meg egy edzést. Elmentem, kipróbáltam és nagyon megszerettem. Majdnem késő volt már, amikor elkezdtem az ugrókötelezést. Hét éves koromig tornáztam, aztán befejeztem azt a sportágat – tudtuk meg a 12 éves tehetségtől, aki szerint a kötélugrás azért jó, mert sok mindent lehet tanulni és a szereplések által rengeteg barátot lehet szerezni, a versenyeken pedig sikert lehet elérni.  

Bakó Lili a múlt heti országos diákolimpián fél perces gyorsaságiban az előkelő 2. helyet szerezte meg, míg az összetettben a 4. helyre ért oda. Az idei Szasza-emlékversenyen pedig a 30 másodperces gyorsaságiban 86, az állóképességet tesztelő 3 perces futásban 404, a 30 másodperces triplázásban pedig 57 volt az eredménye, s ezzel ő lett az idei kismester! 

Lili már több éve egyik kiemelkedő versenyzője egyesületünknek. Korosztályában a legjobbak közé tartozik, amit eredményei is mutatnak. Szorgalmas, kitartó és együttműködő az edzéseken, bemutató programjaink állandó résztvevője. Úgy gondolom, hogy hamarosan nemzetközi szinten is versenyezhet – ezekkel a szavakkal adott Liliről jellemzést Füle Magdolna, a klub vezetőedzője. 

Lilinek egyébként Falco meccseken történő szereplés a kedvence, a gyakorlatok között pedig az egy láb alatti dupla a legkedvesebb eleme. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére