Kultúra és sport: Németh Pálra emlékeztek

szróbert • 2014. június 18., szerda •
Június 18-án immár hatodik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Dobó SE és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület közösen a 2009-ben elhunyt Németh Pál mesteredző, Szombathely város díszpolgára tiszteletére a Németh Pál Emléknapot.
Kultúra és sport: Németh Pálra emlékeztek

A helyszínen Pars Krisztián olimpiai- és Európa-bajnok mellett három ifjúsági világbajnok, valamint junior Európa-bajnok sportolók részvételével lebonyolított nívós versennyel emlékeztek a dobópápára.     

A frisss.hu a helyszínen Horváth Vilmostól, a Dobó SE elnökétől megtudta, hogy a rendezvény célja a nagyszerű sportember emlékének ápolása és az általa képviselt értékek népszerűsítése volt. A kulturális és sportprogram az Aréna Savariában kezdődött, itt Puskás Tivadar polgármester és Kovács Ferenc Vas megye Közgyűlése elnöke és persze a családtagok, barátok, sportolók részvételével koszorúzás zajlott le, majd a Sugár úti Atlétikai Centrumban meghívásos páros kalapácsvető versenyt (8-8 női és férfi versenyző) rendeztek.

A jövő nagy reménységei, az ifjúsági világbajnokok mellett, versenyen kívül négy kalapácsvető, köztük Pars Krisztián olimpiai bajnok is indult, de mindenki 6 kg-os szerrel versenyzett. 
A nívós versenyen figyelembe vették a Németh Zsolt által kidolgozott kompenzációt is, eszerint az ifi világbajnok Halász Bence - egyébként kitűnő - eredményéből például 10 métert vontak le. 

A VI. Németh Pál Emléknap végeredménye:   
1. Szentivánszky Péter - Völgyi Helga páros
2. Nagy Gergely – Gyurátz Réka páros
3. Horváth József – Fertig Fruzsina páros
Versenyen kívül Pars Krisztián 87,43 méterig jutott 6 kg-os szerrel.  

A díjakat Németh László, Németh Zsolt és Pars Krisztián adta át a dobogósoknak. 

Az eseményen sor került Németh Pál leendő szobrának alapkőletételére is. A frisss.hu megtudta, hogy minden Dobó SE sportoló nevét tartalmazza az időkapszula. Az eseményen, - melyen jelen volt Németh Pál özvegye is - Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke elmondta, hogy legkésőbb Németh Pál 80. születésnapján, tehát 2017-ben állni fog a Pali bácsi szobra is.
Ezt követően ,,50 éves a szombathelyi dobóatlétika I.- A kezdetek" címmel Horváth Vilmos előadása hangzott el, majd estebéd keretében kötetlen beszélgetéseken is Németh Pálra emlékeztek. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére