Külföldi formátum magyarul... - mégsem olyan flúgos ez a futam?

PCS - fotó: viasat • 2016. október 18., kedd •
Egy jó ötlet önmagában még nem elég ahhoz, hogy maradandót alkossunk. Néhány elhasznált celeb mellett jutott egy-két jópofa arc is, mégsem vagyunk eldurranva az új reality-től.
Külföldi formátum magyarul... - mégsem olyan flúgos ez a futam?

Az egyik kereskedelmi adón tegnap igazi autóverseny feelinget próbáltak  meg fogyasztható és vicces formába önteni. Véleményem szerint ez nem sikerült teljesen. No, de kezdjük az elején...

A "The Amazing Race" formátumra erősen hajazó Flúgos futam nem lenne unalmas, sőt... A navigációt teljesen nélkülöző versenyzők egyetlen térképpen vágnak neki az ismeretlennek, hogy a célbe érve teljesítsenek egy feladatot. Tehát a helyismeret, a közlekedés mellett a résztvevők ügyességére is szükség van. Az országhatáron is átívelő megmérettetéshez egyébként celebek is társulnak, hogy az otthon a képernyő előtt ülők tudjanak másnap kiről beszélni. Lássuk be, hogy a szomszéd Peti gyereket nem ismerheti mindenki, no de Cynthia Dictatort vagy Dér Henit...

Azonban hiába egy ismerős forma, tartalom, esetlegesen a forgatókönyv, ez sajnos nem elég. Szűk kis hazánkban elfogytak a fogyasztható arcok. Annyi főzőműsor és reality után csak az agyonhasznált nevek pörögnek állandóan. Persze kivételesen megcsodálhattuk a meztelen társkeresőben feltűnt Josiet és Petrát - akik azóta több műsorban is megjelentek - de megmenteni Ők sem képesek a műsort. Kifejezetten elszomorodtam, hogy Badár Sándor beszállt a műsorba, mert oltári nagy figura, többet ér annál, hogy ilyen produkcióhoz adja a nevét.

A külföldi formátum előnyeit teljesen kihasználva élvezet volt látni a versenyzők knílódását és felkiálthattunk a karosszékből: "ezt én jobban meg tudtam volna csinálni". Aztán kifejezetten üdítő, hogy nem csak a megszokott társkeresők, főzőműsoro és a tehetségkutatók formátumait vesszük át. Látszik, hogy az alkotók komolyan vették a munkát és néhol azért voltak kacagtató pillanatok is. Sajnos azonban van a mérlegnek egy túlsó serpenyője is.

Az említett előnyei mellett bőven akadtak hiányosságai a produkciónak. Leginkább a hangok és a narrációk ütöttek el, egyes részeknél nem lehetett hallani mit mondanak a résztvevők. Más esetekben pedig annyira konzerv tónusban csendült fel, mintha a konyhában rögzítették volna. A hang mellett a helyszínek bemutatására is fordítani kellett volna a játékidőből, ezáltal közelebbinek éreznénk az adott tájegységeket. A kereskedelmi adó két húzóneve - Winkler Róbert és Bazsó Gábor - nem igazán találták a műsor ritmusát, pedig aki ismeri a két műsorvezető munkásságát tudja, mire képes a duó.

Nyilván az autó- és celebmániásoknak lesz mivel elütni a hétfő estéket, így nem nevezhető majd totál bukásnak a műsor. Remélhetőleg az említett hibák a hátralévő 9 részben már csak elenyésző számban lesznek jelen. Ha pedig így lesz, akkor keddenként a munkahelyen is beszédtéma lesz a Flúgos Futam.

közösség

további frisss

lap tetejére