Pártvita helyett segítés egy családon

szróbert • 2014. április 04., péntek •
Választási vita helyett inkább a segítést választotta Hende Csaba csütörtökön Szombathelyen. A másfél évestől a tizenegy évesig hat kisgyermek és persze a szülők örültek annak a megoldásnak, melyet Szombathely város biztosított Németh Miklóséknak.
Pártvita helyett segítés egy családon

A nehéz sorsú családdal - önhibájukon kívül - felbontották a lakásbérleti szerződést. Ezt követően fordultak Hende Csabához és kértek segítséget a térség országgyűlési képviselőjétől. Mivel a jelzés időben érkezett, az országgyűlési képviselő és a város önkormányzata segíteni tud, és két évre átmeneti szállást biztosít Némethéknek.

"Figyeljünk egymásra, hiszen vannak olyan polgártársaink, akik segítségre szorulnak. Németh Miklós és családja pedig segítséget kért, méghozzá a térség országgyűlési képviselőjétől, dr. Hende Csabától. Mivel a hatgyermekes Németh család olyan élethelyzetbe került, hogy felbontották velük a bérleti szerződést, ezért a város segítségükre sietett. Szombathely ugyanis nem engedheti meg magának, hogy akár egy család is - önhibáján kívül - utcára kerüljön. A jelzés időben érkezett, a város pedig segített. Az önkormányzatnak van egy jogszabályi lehetősége, eszerint átmeneti szállást tud biztosítani a bajba jutottaknak" - mondta el Szakály Gábor, Szombathely Megyei Jogú Város szociális ügyeket felügyelő tanácsnoka azon a rögtönzött sajtótájékoztatón, melyet Némethék lakása előtt tartottak. A frisss.hu megtudta, hogy a sajtótájékoztatóval egyidőben választási vitát szervezett néhány párt. Hende Csaba azonban a szombathelyi családot választotta."

"Közben a polgármester már alá is írta a kiutaló határozatot, így a család akár holnap beköltözhet 2 év időtartamra. Ez idő alatt a családsegítő szolgálat és a szociális osztály munkatársai segíteni fogják a Németh családot. Igyekszünk hosszú távon is tartós lakhatást biztosítani, ez a lakás is ilyen" - tette hozzá Szakály Gábor.

Hende Csaba országgyűlési képviselő hozátette: "nagyon megindított a Németh család kérése, ezért gyorsan intézkedtem és ma már köszönet illetheti a várost. Édesapámék tizenketten voltak testvérek, tehát pontosan tudom, mit jelent nagy családban élni és azt is, hogy milyen az, hogy nehéz sorban becsületben és tisztességben kell felnevelni ennyi gyermeket. Mindnyájunk kötelessége, hogy segítsünk az elesetteken és a rászorultakon."

Hende Csaba mindegyik gyermeknek hozott csokoládét, de egy ,,Ki nevet a végén" társasjátékot is átadott. Ezt követően Némethék megtekintették a város által biztosított lakást. Krízishelyzet tehát megoldódott, a család hamarosan költözhet.

 

közösség

további frisss

lap tetejére