Kreativitással tudsz legjobban bevágódni a csajoknál?

Szerző: Frisss.hu/LiveScience - Fotó:pexels.com • 2017. április 25., kedd •
Bejövős vagy sem?
Kreativitással tudsz legjobban bevágódni a csajoknál?

Úgy tűnik, a csajok nagyra értékelik a kreatív pasikat. Legalábbis erre világított rá egy kísérlet, ami során arra kérték az alanyokat, hogy fotók alapján értékeljenek olyan személyeket, akikhez a kutatók egy-egy rövid, kreatív írást társítottak. De az is kiderült, hogy hiába az alkotóerő, nem tesz mindenkit feltétlenül attraktívvá. 

Az viszont tény, hogy a srácok vonzerejéhez nagyban hozzájárul az alkotóképesség. Meglepő, de sokkal jobban, mint egy nő esetében.

Fotó: pexels.com

A kutatók az elemzés során három kísérletet hajtottak végre. A résztvevőknek fotók alapján kellett elemezniük a képeken szereplőket, akikhez egy-egy rövid leírás társítottak. Az alanyoknak vonzóként vagy kevésbé vonzóként, illetve kreatívként vagy kevésbé kreatívként kellett értékelniük a fotókon lévőket, majd az összbenyomást is pontozták.

Amikor egy férfiről való leírást kreatívabbnak ítéltek a nők, akkor általában az összbenyomást is jobbnak látták. Ebből kiderült, hogy az alkotó erő mennyit nyom a latban és mennyivel megnöveli egy-egy férfi vonzerejét. Fordított esetben, a nők külseje számított inkább a pasiknál, függetlenül attól, hogy az illető mennyire végez kreatív tevékenységet.

Szerintetek is így van? Nektek mennyit számít? 

via LiveScience

közösség

további frisss

lap tetejére