Közgyűlés előtt: fókuszban a költségvetés és a közlekedésfejlesztés

Szita Róbert • 2016. február 24., szerda •
A januári viharos városházi közgyűlés és a keddi-szerdai szakbizottsági ülések után, csütörtökön újra asztalhoz ülnek a megyeszékhely döntéshozói. Lesz téma bőven…
Közgyűlés előtt: fókuszban a költségvetés és a közlekedésfejlesztés

A napirenden szereplő témák közül a legfontosabbnak a 2016. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotása ígérkezik, de ugyancsak nagy érdeklődés övezheti a fenntartható városi közlekedésfejlesztést célzó projektekkel kapcsolatos döntéseket.

A közgyűlésre készülő Lendvai Ferenc tanácsnoktól megtudtuk, hogy ennél a témánál döntenek majd a kerékpárút-hálózat bővítéséről, valamint két nagyon fontos csomópontban létesítendő körforgalomról is.

A Fidesz helyi frakcióvezetője szerint ugyancsak fontos témának ígérkezik az óvoda- és bölcsődefejlesztésekre irányuló pályázatokkal kapcsolatos döntéshozatal.  

A képviselők a fentiek mellett tárgyalnak majd a Gothard-kastély és a Szombathelyi Képtár felújításáról, a Schrammel Életmű elhelyezéséről és a szociális város-rehabilitáció újabb ütemének megvalósításáról is.  

A közgyűlés a tervek szerint elfogadja a „Szombathely, a Segítés városa” 2016. évi programjait, de az önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díját is megállapítja, valamint dönt az Aréna u. 8. szám alatti ingatlan jövőjéről is. 

Zárt ülésen döntenek majd a SZOVA Zrt. és a VASIVÍZ ZRt. 2016. évi üzleti tervéről, a szociális munka területén dolgozók kitüntetéséről és a „Szombathely Közrendjéért-díj” adományozásáról is. 

A közgyűlés csütörtökön 9 órakor kezdődik a Városházán. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére