Közel ezer középiskolás kezdi meg a tőzsdeversenyt

frisss.hu • 2014. október 15., szerda •
Október 15-én indul útjára a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) népszerű pénzügyi-értékpapírpiaci versenye és tőzsdejátéka, a „Tőzsdejáték Középiskolásoknak”. A versenyre középiskolai csapatok jelentkezését várták, idén 138 iskolából érkeztek nevezések. A szervezők beszámoltak róla, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét jelentős az érdeklődés a határon túli területekről: húsz csapat a környező országok magyarlakta területeiről vesz részt a megmérettetésen.
Közel ezer középiskolás kezdi meg a tőzsdeversenyt

A gazdasági ismereteket felmérő, játékos vetélkedő online tesztfeladatokból és a világ húsz tőzsdéjén folytatódó kereskedésből álló kérdésekből országos selejtezősorozatokkal indul, a legjobbak pedig a márciusi döntőn személyesen mérkőznek meg egymással. A verseny több hónapon áthúzódó selejtezőjében az online tesztek helyes megoldását interaktív számítógépes szimulációk és e-könyvek fogják segíteni, az online tőzsdei felület használatával pedig rutint szerezhetnek a versenyzők az online pénzügyi rendszerek, így az e-banking, vagy az online értékpapírszámla használatában is. A verseny elődöntőjében és döntőjében jellemzően kreativitást is igénylő feladatokkal kell majd a továbbjutott versenyzőknek megbirkózniuk. Az országos döntő napja látványos és mozgalmas esemény, ahol a csapatok komoly küzdelmet folytatnak a helyezésekért. Nem csak a legjobban szereplő csapatokat, de a felkészítő tanáraikat is díjazzák a verseny szervezői.

Idén összesen 310 csapat nevezett, egy-egy csapatban három játékos vesz részt. A nevezések szerte a Kárpát-medencéből érkeztek; Erdélyből tizennégy, Szerbiából öt, Szlovákiából pedig egy csapat jelentkezett, azaz a határon túlról összesen húsz csapat vesz részt a játékban.

„Meggyőződésünk, hogy amellett, hogy a részvétel és a „tőzsdézés” jó szórakozás lesz, az így szerzett tudás, gyakorlat az indulóknak a legjobb értelemben is kamatozni fog” – vallják a KEBA szervezői. A Brókerképző Alapítvány elsődleges célja a versennyel ugyanis az, hogy a társadalom körében magasabb szintre emelje a pénzügyi tudatosságot, a befektetési jártasságot. A verseny szakmai színvonalának biztosításában az Erste Befektetési Zrt. mellett partner még a Budapesti Értéktőzsde, a KELER és a Concorde Értékpapír Zrt., a verseny támogatója pedig az Erste Bank. A támogatók által biztosított értékes tárgynyeremények mellett további motivációt jelent, hogy a legjobbnak bizonyuló csapat tagjai részt vehetnek a Közép-európai Brókerképző Alapítvány által szervezett, a tőzsdei szakvizsgára felkészítő 100 órás értékpapír-piac témájú tanfolyamon.

közösség

további frisss

lap tetejére