Kovács Kati dalát hozta el Kocsis-Alföldi Alexandra és Kovács Ervin

Nemes Judit • 2017. január 15., vasárnap •
Több száz lájk és rengeteg megosztás: ötezerszer nézték meg a videót a netezők egy nap alatt a Facebookon.
Kovács Kati dalát hozta el Kocsis-Alföldi Alexandra és Kovács Ervin

Adott egy tehetséges szombathelyi énekesnő és egy profi gitáros; ha ők közös projektet terveznek, akkor abban biztosak lehetünk, hogy valami nagyon jó dolog lesz a végeredmény. Nem volt ez másként Kocsis-Alföldi Alexandra és Kovács Ervin esetében sem, akiknek bár nem ez az első közös munkájuk, most mégis újdonsággal álltak elő. Kovács Kati dalát, a "Ha legközelebb látlak"-ot vették elő, a jól ismert slágert egy szál akusztikus gitár kíséretében énekli Szandra. A felvétel pillanatok alatt hatalmas sikert aratott, videójukat egy nap alatt körülbelül ötezerszer nézték meg az internetezők.

Kocsis-Alföldi Alexandra és Kovács Ervin nem ismeretlen a szombathelyiek körében, az énekesnőt a többi között a Soulution elnevezésű formációban láthattuk korábban, az együttes 2016. októberében adta búcsúkoncertjét a Végállomás Klubban. Énekelt a Tequila zenekarban is, amelynek Ervin az alapítója. A gitáros pedig évtizedek óta aktív résztvevője a szombathelyi zenei színtérnek, a vele készült nyári interjúnkban pályafutásának eddigi fontosabb állomásairól beszélgettünk.

A dal egyébként szilveszterkor ünnepelte negyvenedik születésnapját, ugyanis a nagyérdemű először az 1976-os év búcsúztatóján hallhatta először Kovács Kati előadásában, egy budapesti, neves szálló avatásán. A felvétel azonnal eljutott az ország számos pontjára: élőben közvetítette a televízió. Koncz Tibor és Szenes Iván szerzeménye azóta is népszerű nemcsak az idősek, a fiatalok körében is, gyakran csendül fel manapság is koncerteken.

közösség

további frisss

lap tetejére