Kötélugrók: arany- és ezüstérmek a diákolimpiáról

Szita Róbert - Fotó: Gombkötő Regina • 2017. április 08., szombat •
Nagy Lotti (Gothard Iskola) és a képünkön szereplő Papp Virág (Zrínyi Iskola) is országos diákolimpia-bajnoki címet szerzett kötélugrásban.
Kötélugrók: arany- és ezüstérmek a diákolimpiáról

A megyei diákolimpia küzdelmeiről ITT már olvashattak, ezen a hétvégén pedig az országos diákolimpia döntőjében, a fővárosi Ürömi utcában, az Ujlaki Általános Iskolában szerepelnek a Szombathelyi Kötélugró Klub legtehetségesebb versenyzői. 

A szombati versenyeken a legkisebbek mérték össze erejüket és ügyességüket és nagyszerű versenyeredmények születettek. 

A helyszínen tartózkodó Bánhegyi Attilától, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnökétől megtudtuk, hogy a legkisebbek, vagyis a 7-9 évesek kategóriájában Nagy Lotti mindent vitt és megvédte tavaly szerzett címét, mögötte az ugyancsak szombathelyi, a Bolyai Iskolában tanuló Gyurkó Glóriáé lett az ezüstérem.

A 2. korcsoportban, a 10-11 évesek kategóriájában is szombathelyi aranyérem született, hiszen Papp Virág (Zrínyi Iskola) szintén minden versenyszámot megnyert, így övé lett az összetett elsőség is.  

Ezzel még nem ért véget a szombathelyi éremeső, hiszen előbb Goldmann Eliza (Gothard Iskola), majd a fiúk között Németh Hunor (Nyitra Iskola) is ezüstérmeket zsebelt be a ,B’ kategória küzdelmeiben. 

Folytatás holnap.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére