Körvonalazódik a Smidt Múzeum látogatóközpontja

Szerző: frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 09., szerda •
Az új látogatóközpont mellett más újdonság is várja majd a múzeumlátogatókat.
Körvonalazódik a Smidt Múzeum látogatóközpontja

Éppen két héttel ezelőtt jártuk be a területet, ahol a kivitelezőtől megtudtam, jó ütemben haladnak a munkálatok, így jövő év elejére már reményeink szerint újra meg tudjuk nyitni a Smidt Múzeumot - mondta el a Frisssnek Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója.

Új kiállítórésszel és látogatóközponttal bővül az épület, valamint újdonság lesz, hogy bemutatják a helyszíni ásatási eredményeket. Mi is foglalkoztunk vele, hogy római és középkori maradványokat találtak a régészek a látogatóközpont kialakításánál.

A Smidt Múzeumnak nagy a látogatottsága, sok gyerekcsoport is érkezik – tette hozzá Csapláros Andrea, a fogadóépületre ezért is volt szükség. Történelem órák helyszíne a múzeum, mivel a város történetét bemutató tárlat szemléltető eszköze a tanárok magyarázatának. Eddig egy szűk folyosón tudtunk fogadni a látogatókat, ami nem volt alkalmas fogadótérre. Több mint 10 éve tervben van ez a bővítés. Probléma volt a vizesblokkok kialakítása is, a múzeumon belül nem volt rá elég hely, most végre megépül az új rész, ahol ezek is helyet kapnak. 

közösség

további frisss

lap tetejére