Költözött az osztály

frisss.hu Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 07., szerda •
A Szent László király utcai volt EPCOS-épületben kezdte a tanévet a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola egyik osztálya. Az intézmény évről-évre bővül, így egy időre megoldódtak a helyhiányból fakadó problémák.
Költözött az osztály

Öt évre bérbe vette a Reményik-iskola az utca túloldalán található volt EPCOS- épület egy részét. Az egykori irodahelyiségben két termet alakítottak ki és újítottak fel. – A munkálatokkal időben sikerült végezni. Egy osztály már itt kezdte az új tanévet – mondta Sátory Károly igazgató. Hozzátette: az intézmény folyamatosan bővül, szeptembertől minden évfolyamon két-két osztály tanul, így a főépületben már nem fértek el.

A gazdasági és városstratégiai bizottság is támogatta az iskola terveit, ez a terület ugyanis nem tarozik bele abba a beruházásba, amit a város szeretne itt megvalósítani TOP- forrásból.

Sátory Károly szólt arról is, hogy ez a megoldás nem végleges, hiszen szeretnék bővíteni saját épületüket is. Ezzel kapcsolatban már be is adtak egy pályázatot, aminek az eredményére várnak.

 

közösség

további frisss

lap tetejére