Klassz lett a medence, jöhetnek az ellenfelek!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 24., hétfő •
Elkészült az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új, fedett medencéje. A műszaki átadás augusztus 2-án lesz, vízilabda-meccset várhatóan szeptemberben láthat majd itt a közönség.
Klassz lett a medence, jöhetnek az ellenfelek!

Folyamatosan nyomon követtük az építkezést, a ,,Fedett uszoda fejlesztése és rekonstrukciója” projekt kapcsán készülő vízilabda-medencéről tavaly júliusban olvashatták először honlapunkon.

Akkor kezdődött meg a Fedett uszoda rekonstrukciója, aztán szeptemberben már arról írtunk, hogy a 2,2 milliárdos Tao-támogatásból és önkormányzati önerőből megvalósuló projekt kapcsán megindult az építkezés, legutoljára pedig júniusban jártuk be a készülő új medencét. ITT írtuk meg, hogy célegyenesébe ért az építkezés.

Jó egy hónap után újra kíváncsiak voltunk, hogy áll a medence, Juhász Tibor AVUS elnök közbenjárására Darabos Imre sietett a segítségünkre. 
A ZÁÉV ZRt. építésvezetője a hétfői helyszín-bejáráson érdeklődésünkre elmondta, hogy az elmúlt hónapban megtörténtek a beüzemelések, de lezajlott a vízgépészeti rendszerek próbaüzeme is.


Minden az ütemterv szerint zajlott, hátráltató tényező nem volt. Az uszoda, illetve a medence gyakorlatilag teljesen elkészült. Az uszodatérben láthatók már az eredményjelző táblák és a ledfalak is, de az orvosi-, a masszőr-, és a technikai szobák, irodák, valamint a galéria is elérte a teljes készenlétet.

A próbaüzem is megvolt, a szivattyúkat és a gépeket bekapcsoltuk, 72 órás terheléssel működtünk, folyamatosan néztük az üzemelést, vízmintát vettünk 2-3 óránként, a mért adatokról naplót vezettünk, az információkat kiértékeltük. Apró, minimális javítások, egy kevés lakatosmunka és a finomtakarítások vannak még hátra. A medencetérben még a vízilabdakapukat kell a helyére rakni, illetve a padlót kell még átmosni – tette hozzá az építésvezető.

Az augusztus 2-i műszaki átadáson minden érintett szerv és hatóság, valamint a megrendelő és a kivitelező egy bejárás keretében tekinti át saját területét és a végén egy megbeszélés keretében összegzik a tapasztalatokat.

A medenceteret impozánsnak láttuk, egy bajnoki meccsen mintegy 200 szurkoló foglalhat majd helyet és szurkolhat az aligátoroknak. Az új 21 méter széles és 33,33 méter hosszú új medencének és infrastruktúrának augusztus végére kell minden engedélyt megkapni, de a szeptemberi bajnoki rajtra tréningező AVUS vízilabdázói várhatóan hamarabb is birtokba vehetik azt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére