Kivonul Magyarországról a BauMax

vkriszti-index.hu • 2015. január 22., csütörtök •
A barkácsáruházlánc szerdán jelentette be, hogy a rossz gazdasági helyzet miatt kivonul Magyarországról.A cég közleménye szerint a vállalat inkább az osztrák, cseh és szlovák piacra koncentrál majd.
Kivonul Magyarországról a BauMax

Bútorboltok jöhetnek a BauMax áruházak helyére. A vezetőség a nehéz gazdasági helyzettel indokolta a döntést.

"Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk" - mondta Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a cég MTI-hez eljuttatott közleményében. A 14 áruházat áprilisig bezárják. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban.

A magyar piacon egy ideje bajban vannak a barkácsláncok, évek óta beszélnek arról, hogy a hazai piac legfeljebb két nagyobb céget képes eltartani. A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy míg 2008-ban az akkor ötszereplős barkácspiac együttesen 3 milliárd forintnyi adózott eredményt termelt, ez 2011-re hatalmas veszteségbe fordult, a Baumax is évek óta veszteséges.

A Baumax 1991 óta volt jelen nálunk, 2013-ban 22,8 milliárdos forgalmuk volt, a céginfó adatai szerint 798 embert foglalkoztatnak.  A barkácsláncok helyzetét a vasárnapi zárva tartás is nehezíti, szakértők szerint a barkács és a lakberendezési szektor lesz ennek a legnagyobb vesztese.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére