Kiterjesztik a gyártást az Opel szentgotthárdi üzemében

frisss.hu • 2014. július 16., szerda •
Megkezdődött a kisméretű benzines motorok sorozatgyártása a világ egyik vezető autóipari vállalata, az Opel szentgotthárdi üzemében. A bővülést követően az üzem már három különböző motorcsaládot képes egyszerre gyártani. A gyárban tartott július 16-i sajtótájékoztatón részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes is.
Kiterjesztik a gyártást az Opel szentgotthárdi üzemében

A jövő évben a magyar gyárból kikerülő motorok száma meghaladja majd az 500.000 darabot, 2016-ra pedig már közel egymillió elkészített termékkel számolnak. Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd igazgatója kiemelte: „Szentgotthárdon a tavalyi évben két gyáregységünkben összesen 354 ezer motort állítottunk elő. Eddig több mint ötszáz új munkatársat vettünk fel abból a közel ezerből, akikre a gyártás teljes felfutásakor lesz szükség. Emellett tavaly egy 130 millió euró pótlólagos beruházást valósítottunk meg, annak érdekében, hogy az új motorcsalád gyártása zökkenőmentesen elkezdődhessen.”

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, aki elmondta: "Az Opel új motorjainak gyártásával Szentgotthárd európai motorgyártó központtá válik."

„A magyarországi Flex üzem - mint a világ egyik legfejlettebb motorgyára - kulcspozíciót tölt be az Opel európai gyártórendszerében” – mondta az ünnepségen Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke. „Az idei esztendő és 2018 között 27 új Opel modell és 17 új motor kerül a piacra, melyek többsége itt készül majd.” – tette hozzá.

Az Opel magyarországi meghatározó szerepét az értékesítési eredmények is igazolják. Az elmúlt 23 évben az Opel eladásaival mindig ott volt a képzeletbeli dobogón, ennek is köszönhető, hogy ma Magyarországon Opelből fut a legtöbb az utakon (több mint 450 ezer). A márka nemcsak első volt a személyautó piacon az elmúlt három évben, de az idei első félévben kiugróan jót teljesített. 68%-al növekedtek az Opel magyarországi eladásai, ami több mint kétszerese a piaci átlagnak. Ez 13% fölötti piaci részesedést és biztos piaci elsőséget jelent az Opelnek Magyarországon.

közösség

további frisss

lap tetejére