Kissrácok nagy győzelme

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 19., vasárnap •
Kis kapuk előtt, 20 méteres medencében, 3-as labdával, futóórával mért 8 perces negyedekkel, a 2. negyed előtt teljes sorcserével vasárnap rendezik a Dunántúli Vízilabda Baby felsőházi rájátszást a Fedett Uszodában.
Kissrácok nagy győzelme

A Dunántúli Vízilabda Baby A-bajnokságában vasárnap a felsőházi rájátszás (1-7. hely) 2. fordulóját bonyolítják le a szombathelyi Fedett Uszodában.
Az első körben, Pécsett a szombathelyi AVUS I. csapata a Győri VSE-t 16-2-re, a Kaposvárt 13-6-ra verte. Koszti Péter lelkes kis csapata két meccs után az első helyen áll.

A 2. körben, vasárnap 10 órakor - mintegy száz lelkes néző előtt - az eddig két vereséggel álló Balatoni Vízilabda Klubbal, csaptak össze a szombathelyi srácok. 
AVUS I. – Balatoni Vízilabda Klub 18-3 (8-0, 3-2, 6-0, 1-1)

Az AVUS I. kerete: Horváth Zsombor, Doma Máté, Horváth Richárd, Makarenkó Balázs, Gombos Máté, Galambos Ádám, Tóth Mátyás, Lengyel Kristóf, Dombóvári Dávid, Mihalcsics Tamás, Sántha Csongor, Dallos Levente, Joó Soma, Kovács Kevin.

Az első negyedben a szombathelyiek első és második gólját Makarenkó Balázs szerezte, majd Doma Máté is beköszönt. Kovács Kevin lőtte a negyediket, az ötödiket pedig Horváth Richárd, a hatodik Doma Máté nevéhez fűződött. Aztán Makarenkó a hetediket és a nyolcadikat is bevágta, 8-0 volt az első negyed eredménye. 

Teljes sorcsere után, a második negyed elején szépítettek a vendégek, 8-1. Aztán Joó Soma szerezte a kilencediket, majd megint szépítettek a vendégek, de Gombos Máté belőtte a tizediket is, a tizenegyediket pedig Joó Soma szerezte. A félidőben 11-2 volt az állás.  

A szünet utáni harmadik negyedben Kovács Kevin kezdte a gólgyártást. Ő lőtte a 12-13-14. szombathelyi gólt is, majd Makarenkó Balázs nevéhez tartozik a 15-16-ik találat, a tizenhetediket pedig Kovács Kevin szerezte, 17-2. 

A negyedik negyed elején szépítettek a balatonfűzfőiek, majd az utolsó pillanatokban Doma Máté állította be a végeredményt, 18-3. 

A rendkívül meggyőző fölényes győzelmet követően, ma délután is érdemes még kilátogatni a Fedett Uszodába, hiszen még egy meccsük lesz a srácoknak.

Koszti Péter csapata 16 órakor a két győzelmet begyűjtő pécsiekkel csap össze. Hajrá, AVUS! 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére