Kiss László Adrián szólóestje a Premontrei Gimnáziumban

frisss.hu • 2015. április 22., szerda •
A Premontrei Gimnázium újraindulásának 20. évfordulóját egy egész tanévet átfogó programsorozattal ünnepli, amelynek soron következő rendezvényére április 20-án került sor. Az iskola dísztermének teltházas közönségét a 29. évében járó szombathelyi ifjú tenor, Kiss László Adrián örvendeztette meg, aki a fellépése után kérésünkre röviden szólt eddigi életútjáról.
Kiss László Adrián szólóestje a Premontrei Gimnáziumban

A Váci Fiú Énekiskola egykori szoprán hangú, kiváló diákja középiskolai tanulmányait a Művészeti Szakközépiskolában végezte, ahol szolfézs szakra járt és ütőhangszereken tanult. 1998-ban, 13 éves korában több támogató jóvoltából jelent meg önálló karácsonyi CD-je, Csendes éj címmel. 

Egyetemi tanulmányait ének szakon a grazi Zeneművészeti Egyetemen ebben az évben, 2015-ben fejezte be. Szívből kívánjuk az ifjú művésznek, hogy jövőbeni terveit és álmait sikerüljön megvalósítani. Szegődjön melléje a szerencse is, hogy akadjanak pártfogói, segítői, és teremtsen meg az élet számára olyan lehetőségeket, amelyek révén sokak örömére megmutathatja tehetségét.

A Premontreiben előadott művek között áriát, egyházi és romantikus dalokat egyaránt hallhattunk. Zongorán Horváth Annamária tanárnő kísérte. A zenei élet színes palettáját tárta elénk a fiatal énekművész, akinek ezúton is gratulálunk, megköszönve az élményt adó csodás estét.

 

A repertoárján szereplő művek:

1. Bononcini: Per la gloria d’adorarvi

2. Georges Bizet: Agnus Dei

3. G. Donizetti: Una furtiva lagrima

4. G. Rossini: La Danza

5. Martini: Plaisir d’ amour

6. P. Tosti: Sogno

7. G. Verdi: Questa o quella

8. De Curtis: Tu ca nun chiagne

9. P. Tosti: Marechiare

10. F. Moreno Torroba: Amor, vida de mi vida

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére