Swietelsky: Új névadó szponzor a Haladásnál

SzR-HCs • 2015. január 15., csütörtök •
Szombathelyi Swietelsky-Haladás néven szerepel a tavaszi idényben a Haladás labdarúgó csapata - erről állapodott meg Szombathely Megyei Jogú Város, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és az NB I-es fociklub menedzsmentje. A január 15-i szponzorációs bejelentésen a többségi tulajdonos képviseletében megjelenő Puskás Tivadar polgármester a megfelelő pénzügyi forrás meglétét nevezte a siker zálogának, amikor az Aranycsapat világklasszisát idézve kijelentette, hogy ,,kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci."
Swietelsky: Új névadó szponzor a Haladásnál

Az eseményen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika KFT ügyvezető igazgatója, Illés Béla sportigazgató, a Szombathelyi Haladás kisebbségi tulajdonosa, Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója vett részt.

Puskás Tivadar rövid hozzászólásában elmondta, hogy a labdarúgás mindenkinek szívügye. És ez így van Szombathelyen is, ahol a szakmai munka meghatározó, és az is egyértelmű, hogy a kiváló munkához megfelelő körülményeket is biztosítani kell, ehhez pedig egfelelő forrásra van szükség. 

A Haladás csapata azon klubok közé tartozik, amelynek az egyik legkisebb a költségvetése. A forráskezelés mindig fontos. Puskás Ferencet idézte, amikor azt mondta, hogy ,,kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.”
A kisebbségi tulajdonosok nevében Illés Béla elmondta: Manapság nagyon nehéz szponzorokat találni, most sikerült, hiszen Homlok Zsolt személyében olyan cégvezetőt találtunk, aki a Haladás felnőtt csapatát támogatja a jövőben. Ugyan nem volt sikeres az elmúlt fél esztendő, ám mindenkinek az a célja, hogy a Haladás a jövőben is első osztályú csapat legyen. 

A névadó szponzort képviselő cég ügyvezetője, Homlok Zsolt kiemelte: A Swietelsky csoport magyarországi jelenléte és a futsal korábbi időkre visszatekintő támogatása hozta össze a feleket. Bízom abban, hogy a szinergia növelésével hozzájárulunk a városi sportstratégiához. a HVSE elnökeként is ezért fogok dolgozni. Ez az együttműködés csak serkentheti a helyi sportéletet. 

Újságírói kérdésre válaszul elhangzott, hogy a tavaszi idény végéig szól a megállapodás, de a felek bíznak a hosszabb kontraktusban. A jelentős összegű támogatás értelmében a csapat új hivatalos neve Szombathelyi Swietelsky-Haladás lett.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy hamarosan elkezdődik az átigazolási időszak, de a győri Dudás Ádám, és Martinez már aláírt, Nagy Patrik is a csapattal edz már, rajtuk kívül pedig egy védőt és egy középpályást is szeretne igazolni még a zöld-fehér együttes. Az olasz különítmény, Rocchi, Mancini és Alcibiade mellé még egy kapus is érkezhet az első bajnoki meccsig. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére