Király Kupa: címvédésre készül a Haladás

Szita Róbert - Horváth Csaba • 2015. július 01., szerda •
Igazi első osztályú színvonalat és címvédést ígért szombatra a Haladás szakmai vezetése. A zöld-fehérek dolgát a Vasas, a Diósgyőr és a Sopron igyekszik megnehezíteni.
Király Kupa: címvédésre készül a Haladás

Nagyon erős mezőnyt sikerült szombatra a vasi megyeszékhelyre csábítani – hangzott el a XII. Király Kupa felkészülési labdarúgó torna sajtótájékoztatóján. 

A mezőny
A frisss.hu a Király Sportlétesítményben lebonyolított szerda eseményen az egykori kiváló labdarúgótól, a sportlétesítmény vezetőjétől, Király Ferenctől megtudta, hogy a címvédő Haladás mellett idén a Vasas, a Sopron, és a Diósgyőr vesz részt a tornán. A kupa idei díszvendége az élsporttól visszavonuló Németh Gábor kapus lesz. A Király Kupán 2015-ben is díjazzák a legjobb játékos, a legjobb kapus, és a gólkirály teljesítményét is. 
Király Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy az MLSZ-nél bejelentett hivatalos torna a Király Kupa, tehát ellenőrzött beléptetés lesz, ezért pár percet mindenki számítson rá a bejutásra szánt időre. 

Esélyek és tervek
Illés Béla, klubigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: mind a tizenegy eddigi alkalommal szerencsém volt jelen lenni és bátran mondhatom, hogy a Haladás számára mindig nagy öröm részt venni a tornán. Minden nyáron itt tudjuk a közönségünknek megmutatni azokat a játékosokat, akiket igazolunk. 
A többségi tulajdonos hozzátette, hogy szeretnék megvédeni a tavaly elhódított címet, Tóth Miklós ügyvezető pedig kifejezte reményét, hogy a torna a következő esztendőkben is folytatódik majd. 

Új nevek
Mészöly Géza vezetőedzőtől megtudtuk, hogy korábban, a Vasas vezetőedzőjelént már részt vett a tornán, és most is minden elismerését kifejezi a szervezőknek, a Király családnak. Nagyon jól választottunk, hiszen jó erős lesz a mezőny. Fontos értékmérő, kiváló felkészülési lehetőség lesz a szombati két meccs. 
A frisss.hu úgy értesült, hogy a próbajátékon lévő játékosok számára a kupa kiváló bizonyítási lehetőség lesz. Ezért a 32 esztendős cseh csatár, Pavel Fort, és a 30 éves védekező középpályás szerepkörben ismert horvát Ante Baterelo, valamint a 28 éves elefántcsontparti születésű erőcsatár, Patrick Vouho számára is ez a két meccs lehet a sorsdöntő. 

Utóbbi játékos egyébként ma érkezett a Haladáshoz, legutóbb Cipruson játszott, és Mészöly Gézával franciául kommunikál. A belga testvérpár, Thomas és Stef Wils meggyőzte a Haladás vezetőit, őket mindenképp szeretné leigazolni a szombathelyi klubvezetés, a tárgyalásokat a menedzserükkel folytatják. 


Honlapunk azt is megtudta, hogy a 95-szörös válogatott kapus, Király Gábor igazoltan volt távol ez alkalommal, hiszen a nevével fémjelzett kapustábor és kapusposzt országos népszerűsítő körútján, ma éppen Szekszárdon győzi meg a fiatal tehetségeket a labdarúgás fontosságáról Hegedűs Péter és Németh Gábor közreműködésével.

A kiváló kapus azonabn mégsem hiányzott, hiszen egy videobejátszás segítségével értsültünk tőle a párosításról, a kupa programjáról.   

Program
A Király Kupa programja egyébként szombaton 14 órakor kezdődik a Vasas-Sopron meccsel, majd 15 óra 30 perckor a Diósgyőr-Haladás összecsapással folytatódik. Aztán 17 óra 30 perckor játszik a két vesztes a 3-4. helyért, majd 19 órától lehet megtekinteni a két meccs győztesének meccsét, az 1-2. helyért zajló döntőt.  Az eredményhirdetést a döntőt követően rendezik. 

A szervezőktől megtudtuk, hogy a mérkőzések 2X30 percesek lesznek, a belépők pedig egységesen 1000 Ft-ba kerülnek.A nyugdíjasoknak és a 14 év alattiaknak a mérkőzések látogatása ingyenes. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére