Király Gábor nyomában: Ifjú kapusok Szombathelyen

SzR • 2015. április 02., csütörtök •
A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola tavaszi táborába a 10-22 év közötti labdarúgó kapusokat várták. Ezúttal rekordszámú kapus-palánta regisztrálta magát a bentlakásos április 2-4 közötti táborba. A Király Sportlétesítményben 5 tréninget tartanak a három nap alatt, az első edzést csütörtök délután vezénylik le a kapusedzők. Fotónk a tavalyi táborban készült.
Király Gábor nyomában: Ifjú kapusok Szombathelyen

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola szakmai partnere a Bayer 04 Leverkusen, így a stáb a német gyakorlatokat beépítve vezényli a tréningeket. Egy, az edzők által kiválasztott kapus ebből a táborból is utazhat majd a német első osztályú csapat edzőközpontjába, és akár olyan szerencséje is lehet, mint legutóbb (múlt héten) Krisztián Kristófnak, aki a Leverkusen kapuját védte - jutalomúton lévő kapusiskolásként - a Düsseldorf elleni 1:0-ra megnyert barátságos U17-es mérkőzésen.
A táborban résztvevő kapusok  a közös programokon egyfajta útmutatót kapnak a sportolói viselkedés és életvezetés legfontosabb elemeiről. Király Gábor, magyar rekorder kapus, az iskola alapítója is beszélget videótelefonon majd a fiatalokkal, és Saša Stevanović, magyar bajnok kapus, jelenleg a Győri ETO sportigazgatója lesz a tavaszi tábor díszvendége.

 

közösség

további frisss

lap tetejére