Díjkiosztó után: Király és a legnagyobb király

SzR-nso.hu • 2015. május 22., péntek •
A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) nagyszabású gáláján kiderült, kik lehetnek tagjai az elmúlt 25 esztendő álomcsapatának. A tizenegy legjobb játékos közé - az online szavazás eredményeként - két szombathelyi labdarúgót, Király Gábort és a ,,legnagyobb király"-t, Illés Bélát is beválasztották.
Díjkiosztó után: Király és a legnagyobb király

Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapata: Király Gábor – Dragóner Attila, Juhász Roland, Telek András – Dárdai Pál, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Dzsudzsák Balázs – Gera Zoltán, Illés Béla, Kiprich József.

A HLSZ nagyszabású gáláján a labdarúgó NB I 2014–2015-ös szezonjának legjobbjait is díjazták. A játékostársak szavazatai alapján a Ferencváros középpályását, Gera Zoltánt választották meg az idény játékosának, míg az év edzője a Videotont bajnoki címig vezető Joan Carrillo lett. A legjobb légiósnak járó elismerést Dzsudzsák Balázs érdemelte ki.

A Millenáris Parkban rendezett HLSZ-gálán – melyen Andy Cole, a Manchester United korábbi kiválósága is tiszteletét tette – a 2014–2015-ös szezon legjobbjait díjazták. A különböző kategóriákban a sorrend csaknem 500 profi labdarúgó szavazata alapján alakult ki. A Ferencváros játékosai nem vettek részt a díjátadón, mert gőzerővel készülnek a szerdai Magyar Kupa-döntőre. A játékostársak Gera Zoltánt, a Ferencváros középpályását választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak. A Fradiba 2014 nyarán visszatérő magyar válogatott játékos Juhász Rolandot, a Videoton középhátvédjét és Kanta Józsefet, az MTK karmesterét előzte meg a voksoláson.

A legjobb kapus Dibusz Dénes (FTC), a legjobb edző Joan Carrillo (Videoton), a legjobb U21-es játékos Márkvárt Dávid (Pécsi MFC) lett, míg a legjobb játékvezetőnek járó elismerést Kassai Viktor érdemelte ki. Az NB II-ben a Vasast erősítő Remili Mohamed nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A légiósok között a Dinamo Moszkvában szereplő Dzsudzsák Balázs végzett az élen, megelőzve Stieber Zoltánt (Hamburg) és Tőzsér Dánielt (Watford).

A 2014–2015-ös idény álomcsapatába a Ferencvárosból négy, a bajnok Videotonból három, míg a DVSC-ből, a Puskás Akadémiából, az MTK-ból és az Újpestből egy-egy futballista került be. A legjobb tizenegynek Hajnal Tamás is tagja, aki decemberben szerződött a Fradihoz, melynek színeiben a tavasszal csak hat bajnokin lépett pályára.

Fotó: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére