Kikapott a Hali, de a játék és a mentalitás biztató volt: Mattersburg – Haladás 3-1

Szita Róbert • 2015. június 27., szombat •
Halmosi Péter góljával a Haladás szerzett vezetést, aztán fordítottak az osztrákok és megérdemelten győztek – ez történt a Szombathelytől mintegy 90 km-re lévő, gyönyörű fekvésű Birkfeld stadionjában, ahol megkezdte az előkészületi mérkőzések sorozatát a Mészöly Géza irányította zöld-fehér csapat. A frisss.hu péntek este a sógoroknál járt.
Kikapott a Hali, de a játék és a mentalitás biztató volt: Mattersburg – Haladás 3-1

A helyszín, Birkfeld Közép-Európa egyik legnagyobb, összefüggő vegyes erdejének közepén fekszik, és ideális kiindulópont kellemes sétákhoz és túrákhoz. A szombathelyi zöld-fehérek is ideutaztak, hogymegmérkőzzenek az első osztályba idén feljutott mattersburgiakkal. A tenger szintje felett 623 méterrel elhelyezkedő alig 2000 lakosú községbe fantasztiksan szép és egyben veszélyes szerpentinen jutottunk fel.

De térjünk rá a meccsre. A Haladás a Király – Schimmer, Jagodics, Devecseri, Bosnjak – Nagy P., Iszlai – Gaál B., Németh M., Halmosi – Radó összeállításban lépett pályára.

A szombathelyiek léptek fel támadóan és a 7. percben már meg is lett ennek az eredménye, hiszen Németh Márió kitűnő indításával Halmosi Péter lépett meg, miután átvette a játékszert, a labda pattant egyet, és a cséká egyből lőtt, a kapus csak beleérni tudott, szép gól volt, 0-1!!! 

A meccs után a gólszerző csapatkapitány, Halmosi Péter így értékelte a látottakat: ebből a meccsből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, a rövid nyaralást követően én is csupán négyet edzettem, tehát az erőnk elején vagyunk. Messze van még az alapozás vége, az edzőmeccsek hasznosak, de nem meghatározóak. Kevés idő volt a pihenésre és kevés idő van az  első fordulóig is, az izmok regenerálódása folyamatban van, de a rajtra készen leszünk. Extra motivációt jelent, hogy a Fradival kezdhetjük a szezont.

A tizedik percben jegyezhettük fel az első osztrák helyzetet, de ez még nem ért gólt, Grgic alig-alig, de mellé fejelt.
Tovább szövögette támadásait a ,,hazai” csapat, a 28. percben már Király Gáboron is túljutott a labda, de a másik ,,friss” igazolás, P. Bosnjak mentett a gólvonalról. 

Aztán nem bírta tovább a nyomást a Hali, a 36. percben Gaál buktatott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Templ értékesítette, 1-1!!!

A szünetben Király Gábor kivételével a teljes csapatot lecserélte Mészöly Géza vezetőedző. Csereként Angyal, Dallos, Jánvári, Czingráber, Török, Grabant, Zsirai, Martinez, Rácz, és Medgyes lépett pályára. 

A 67. percben nagy védelmi hiba után az osztrák Pink használta ki a helyzetet, miután lövése a kapufáról a hálóba pattant, már a vendéglátók vezettek, 2-1!!! 
Aztán a 72. minutumban eldőlt a meccs, erősen vitatható helyzet után megint büntetőt ítélt a játékvezető, ezúttal Pink állt a labda mögé és ő is magabiztosan helyezett Király kapujába, 3-1!!!

A hátralévő percekben már nem változot az eredmény: SV Koch Mattersburg – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (1-1).

Mészöly Géza a meccs után a frisss.hu-nak elmondta, hogy az első félidőben látottakkal teljesen elégedett volt, bár már akkor látszott a különbség az osztrákok rakkolós játéka és a mi általunk alkalmazott játékfelfogás között. 
Nagyon örülök, hogy ez az edzőmeccs létrejött, a mentalitás teljesen jó volt. Szerencsés lenne 2 hét múlva újra megmérkőzni ezzel az osztrák csapattal, mert akkorra már mi is a bajnoki rajtra kész állapotban leszünk. Szeretnénk mi is ilyen gyors, pattogós, kemény focit játszani, mint a Mattersburg. Összességében elégedett vagyok, mert helytálltunk – tette hozzá Mészöly Géza. 

Birkfeldben azt is megtudtuk, hogy a július 4-i Király Kupára már összeáll a szombathelyiek végleges kerete.

 

közösség

további frisss

lap tetejére