Kiesett a Magyar Kupából a Haladás VSE röplabda csapata is

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 01., csütörtök •
Az Újpest elleni találkozót követően vastapssal jutalmazta meg a közönség a szombathelyi lányokat.
Kiesett a Magyar Kupából a Haladás VSE röplabda csapata is

Komoly ellenfél érkezett szerda este a vasi megyeszékhelyre. Az NBI. legutóbbi bronzérmese látogatott Szombathelyre, hogy megvívjon a Haladás VSE-Sportiskola csapatával. 

Bolgár és magyar válogatott játékosokkal is tele volt tűzdelve a vendégek kerete, akik jókora magasági fölényben voltak. Ennek ellenére meglepetéssel rukkolt ki a Haladás, hiszen felvette a kesztyűt a fővárosi riválisával szemben. Több akciót is eredményesen fejeztek be a szombathelyiek és nem sok hiányzott ahhoz, hogy az első szettet behúzzák. 

Ezután magasabb sebességi fokozatra kapcsolt az Újpest és keményen megbüntette a hazai együttes minden apró hibáját. Ennek ellenére nem adták fel a szombathelyiek, de hiába küzdöttek erőn felül, szettet sajnos nem tudtak nyerni Bokor Lauráék. A közönség viszont díjazta a látottakat és vastapssal hálálta meg a Haladás röplabdázóinak minden erőfeszítését.

dr. Mucsi Péter vezetőedző: Van egy kis hiányérzetem, mert a mérkőzés elején bátran játszottunk. Sikerült meglepni ellenfelünket, viszont a folytatás már nem úgy alakult, mint szerettük volna. Annyit még el kell mondanom, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban az Újpest együttesével.

Miben volt jobb a rivális?

Olyan dolgokat tapasztalhattunk most meg, amit a másodosztályban nincs lehetőségünk. A kezdőcsapatuk tagjai 190 centiméternél is magasabb volt, ez a sáncmunkájukat megkönnyítette, mi pedig nem tudtuk szétszedni a védelmüket. Ráadásul a végére már fejben is elfogytunk.

Kikkel volt megelégedve csapatából?

Igazából mindenki hozzátette a magáét, de ha mindenképpen ki kéne emelnem néhány játékost, akkor Merklinné Zubor Enikővel kezdeném, mert ma is hozta, amit elvárhattunk tőle. Rajta kívül pedig Bokor Laura és Farkas Barbara játszott nagyon jól.

Haladás VSE-Sportiskola - Újpest
0-3

Haladás: Horváth Dóra, Bokor Laura, Mikos Patrícia, Merklinné Zubor Enikő, Fazekas Szilvia, Mohl-Benesóczky Anna.
Liberok: Farkas Barbara, Zoltán Anna.
Csere: Varga Réka, Horváth Kata, Sövegjártó Eszter, Marton Gabriella, Dancsecs Nikolett, Majczán Lili.
vezetőedző: dr. Mucsi Péter
edző: Antonio Mircea Petre, Bodovics Árpád

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére