Kiderült, mit keresett Szombathelyen a szlovéniai nagykövet

Szerző:Frisss.hu Fotó:twitter.com • 2016. szeptember 01., csütörtök •
Sőt, más rangos tisztviselők is érkeztek.
Kiderült, mit keresett Szombathelyen a szlovéniai nagykövet

Tegnap akadtunk arra bejegyzésre a twitteren, miszerint a karnevál ideje alatt a szombathelyi városházán járt Ksenija Škrilec, Szlovénia magyarországi nagykövete. Ekkor mégcsak találgattunk, hogy miről is lehetett szó. Azóta azonban kiderítettük, hogy mi járatban volt itt.

 


 

Puskás Tivadar polgármestertől megtudtuk, hogy a város számos hivatalos delegációt hívott a rendezvényre. Testvérvárosi küldöttségek érkeztek Kaufbauerből, Lappeenrantából,  Mariborból, és itt volt Nőmme, Obarwart, Nagyszombat, Ungvár, Vajdahunyad, azon belül a Corvin Savaria Társaság külön csoportja is, Yantai testvérvárosunk és Razgrad baráti városunk küldöttsége is, valamit a budapesti ír ngykövetség képviselői, a budapesti szlovén nagykövet, a szentgotthárdi főkonzul, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója és a Nemzetközi Diákjátékok főtitkára is.

A külföldi delegációk nem csak a karnevál eseményein vettek részt, hanem megbeszéléseket folytattak a város vezetőivel a kapcsolatok elmélyítése, további együttműködések kialakítása érdekében.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére