Kiderült, miért imádjuk nézni és hallgatni a vihart

Szerző: frisss.hu/Tonic/Popsugar - Fotó: uhqwallpapers.com • 2017. augusztus 27., vasárnap •
Meglepő, milyen hatással van a testünkre és a lelkünkre.
Kiderült, miért imádjuk nézni és hallgatni a vihart

Előfordult már veled, hogy feszült voltál és tettél egy nyugtató sétát az esőben? Vagy nem tudtál aludni, de amit elkezdett cseperegni az eső már el is szenderültél? A szakemberek szerint teljesen természetes, ha valaki imádja a záporok, viharok hangjait…

Kimberly Hershenson, amerikai szorongással és depresszióval foglalkozó terapeuta szerint, az agyunkra pozitív hatással vannak a természetes zajok. Az eső, a vihar hangja egy úgynevezett rózsaszín zaj („pink noise”) is ebbe a kategóriába tartozik, ugyanis ebben a tartományban magas és alacsony frekvenciák váltakoznak. A csepegő, csobogó hangok megnyújtják a mélyalvás szakaszát, energizálnak és hatékonyabbá teszik a memóriánkat is. 

Fotó: allswalls.com

Laurel Steinberg, pszichoterapeuta úgy gondolja, a vihar egyfajta metafora is, ami azt sugallja számunkra, hogy a világ sokkal nagyobb erőkből áll, mint amilyenek, az életünk különböző problémái. 

Paul DePompo, a Dél-Kaliforniai Kognitív Viselkedési Terápiás Intézet igazgatója szerint rengeteg szorongó, depressziós ember él a világban. Nekik a borús időjárás egyfajta visszajelzést, empátiát jelent a világ részéről. Ők egy napsütéses napon sokkal inkább kívülállónak érzik magukat.

Szeretnéd te is kipróbálni, milyen hatással van rád a rózsaszín zaj? Akkor indítsd el a felvételt!

Forrás: Popsugar, Tonic

közösség

további frisss

lap tetejére